Konferencen MUK 2017 sætter nye perspektiver på lægeuddannelsen

Lægers rolle og opgaver vil ændres de kommende år i takt med udviklingen inden for teknologi og sundhedsvæsen. På Medicinsk Uddannelseskonference i Horsens diskuterede de 270 deltagere, hvordan den samlede lægeuddannelse kan forbedres og gøres mere fremtidssikret - gennem hele lægelivet.


For første gang herhjemme blev hele lægeuddannelsen sat til diskussion på Medicinsk Uddannelseskonference (MUK 2017) den 7.-9. maj i Horsens. Både repræsentanter fra uddannelsessystemerne og ledere fra alle lag var blandt de 270 deltagere på den totalt udsolgte konference.


Bidrag fra Aalborg Universitetshospital

Der var et flot fremmøde fra Aalborg Universitetshospital til konferencen, og flere bidrog også med spændende indlæg ved konferencen. Reumatologerne ved uddannelsesansvarlige overlæger Annette Schlemmer og Mette Holland-Fischer bidrog med et oplæg på workshoppen ”Den gode uddannelseshistorie – hvordan omsættes andres succeshistorier om uddannelse til egen praksis til egen praksis?” sammen med Diagnostisk Center i Silkeborg. 

Derudover stod Aalborg Universitetshospital for workshoppen ”Lægen som leder – hvordan forbereder vi uddannelseslæger til lederrollen? ”, hvor oplæggene blev holdt af uddannelseskoordinerende overlæge og MPL Susanne Nøhr, uddannelseslæge og MPA Astrid Helene Livbjerg fra Urologisk afdeling samt lægefaglig direktør Morten Noreng.

Læge Sarah Bach Munkholm vandt posterprisen for posteren ”Mobil teknologi og sundheds-apps: Hvordan kan udviklingen understøtte nyuddannede lægers kliniske uddannelse og patientbehandling. ” Projektet udføres i samarbejde med klinisk lektor i medicinsk pædagogik, Susanne Nøhr, Enhed for Postgraduat Uddannelse.

Susanne Nøhr og Sarah Bach Munkholm sammen med posteren

Arrangører

Medicinsk Uddannelseskonference 2017 var arrangeret af Videreuddannelsesregion Nord i samarbejde med Region Midt- og Nordjylland, Aarhus og Aalborg Universiteter, Lægeforeningen og Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse. Det ligger ikke fast, om der bliver en lignende konference igen på et senere tidspunkt.


Læs mere

Du kan læse mere om konferencen på følgende links:

• Ugeskrift for Læger: Mere mesterlære og flere soft skills
• CESU: Konference sætter nye perspektiver på lægeuddannelsen
• Region Nordjyllands PersonaleNet (kun for ansatte): MUK 2017: Uddannelse hele lægelivet

Opdateret