Pris til talentfuld kvindelig forsker fra Aalborg UH

Læge og ph.d. Stine Linding Andersen modtog den 15. maj ’For Women In Science’-prisen – en anerkendt pris, der hædrer dygtige kvinder inden for dansk forskning.

Stine Linding Andersen, der er læge ved Klinisk Biokemisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital, modtog prisen den 15. maj på Carlsberg Akademi i Valby sammen med to andre af Danmarks mest talentfulde kvindelige forskere inden for naturvidenskab.

’For Women In Science’-prisen blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Marie, der er protektor for UNESCO, som har indstiftet prisen sammen med L'Oréal og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Prisen fokuserer på at anerkende dansk forsknings kvindelige talenter, fremme flere dygtige kvindelige forskere og skabe ligestilling i toppen af dansk forskning.  

Flotte resultater og stort drive

Flotte resultater, stor passion for naturvidenskab og ikke mindst et stort drive for at gøre en forskel i deres forskningsfelt ligger til grund for valget af de tre prismodtagere.

”Feltet har været virkelig stærkt, og igen i år har vi fundet tre kvindelige forskningstalenter, der har opnået meget flotte resultater på trods af deres forholdsvise korte karrierer. I Danmark er kun hver femte professor kvinde. Vi håber, at vi med denne pris er med til at sætte fokus på kvindelige forskere og inspirere yngre kvinder til at vælge en karriere i forskningens verden.”, siger L’Oréals kommunikationschef i Danmark Sonja Christensen.

Stine Linding Andersen modtog prisen for sin forskning i stofskiftesygdomme hos gravide. Hun klarlægger jodindtaget hos gravide i Danmark og undersøger forstyrrelser i gravide kvinders stofskifte samt den betydning, forstyrrelserne har for graviditetsforløbet og barnets udvikling – især i hjernen. Stines forskning kommer til at bidrage til optimal diagnostik og behandling af stofskiftesygdomme hos gravide og til overvejelserne om, om man rutinemæssigt bør undersøge thyroideafunktionen hos alle gravide i Danmark.

Ud over æren og muligheden for at inspirere andre kvinder til en karriere i forskning, modtager de tre pristagere hver 110.000 kroner, som er øremærket til at indgå i deres forskning.

Mere om prisen

  • ’For Women in Science’-prisen er indstiftet af L’Oréal i samarbejde med UNESCO og uddelt siden 1998.

  • Der uddeles priser til kvindelige forskertalenter i 115 lande, herunder Danmark.

  • De danske ’For Women in Science’-priser (3 prismodtagere) blev uddelt første gang i 2007 og uddeles i år for 11. gang.

  • De to andre prismodtagere er: Adjunkt Maria Andreassen fra Aarhus Universitet forsker i protein aggregering, der bl.a. forekommer ved sygdomme som Alzheimer’s og Parkinson’s. Adjunkt Vida Engmann fra Syddansk Universitet i Sønderborg forsker i organiske og miljøvenlige polymersolceller og er pioner inden for dette område, da hun har udviklet en metode til at forbedre de organiske solcellers stabilitet.

  • De tre danske pristagere er i år valgt blandt højt kvalificerede ansøgere af et videnskabeligt bedømmelsesudvalg bestående af: Professor Anja Andersen, som repræsenterer Den danske UNESCO -Nationalkommission, professor Trine Bilde, professor Bente Klarlund og professor Lars Stemmerik, som repræsenterer Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, samt Scientific Director for L’Oréal Danmark og Nordic Jeanette Haugel-Nielsen.

Læs mere på: http://www.royalacademy.dk/da/Arrangementer/Priser/Om-For-Women-In-Science

Foto: Camilla Winther, L'Oréal.

Opdateret