Innovationsklinikken vil lette implementering af AI-løsninger

Arbejder du med udvikling og afprøvning af AI-baserede beslutningsstøttesystemer, så kender du måske allerede til nogle af de udfordringer, der kan være forbundet med at omsætte de gode idéer til faktiske løsninger, der kan anvendes i klinikken.
Det skal et nyt samarbejde mellem 13 forskellige offentlige og private aktører fra hele Europa, anført af Innovationsklinikken, nu forsøge at lave om på. I det EU-finansierede CAIDX-projekt vil partnerne arbejde med at kortlægge fællestræk og identificere hvilke problemstillinger og muligheder, der knytter sig til indførelsen af kunstig intelligens som værktøj til diagnostisk beslutningsstøtte.
 
Målet er, at der ved projektets afslutning i 2025 vil være udviklet dedikerede værktøjer, samarbejdsmodeller og skabeloner, som kan sikre smidigere kontraktindgåelse mellem forskere og virksomheder og ikke mindst hurtigere implementering af AI-løsningerne i klinisk praksis.
 
Innovationsklinikken vil i den kommende tid indgå i dialog med forskere fra Aalborg UH, som arbejder med dette område. Ønsker du allerede nu at høre mere om CAIDX-projektet, så kontakt projektleder i Innovationsklinikken Monica Recabarren på mona@rn.dk eller telefon 2013 5459. Læs desuden mere på https://interreg-baltic.eu/project/caidx/
 

Opdateret