Henrik Vorum slået til ridder af Dannebrogordenen

På baggrund af sin mangeårige og enestående indsats inden for øjenforskningen har overlæge ved Øjenafdelingen og professor ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet, Henrik Vorum modtaget den kongelige dekorering Ridder af Dannebrogordenen.
Ridder af Dannebrogordenen, Henrik Vorum
Nyslået ridder af Dannebrogordenen, Henrik Vorum. Fotograf: Keld Navntoft
Indrømmet, det er ikke mere end et par uger siden, vi på disse sider sidst skrev om en fornem hæder til professor Henrik Vorum. Men den dygtige overlæge, professor og viceinstitutleder for forskning ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet, har netop været ved Hendes majestæt Dronningen for at takke for, at han er blevet tildelt Dannebrogordenens Ridderkors. 

Henrik Vorum belønnes for sin forskning i øjensygdomme, der blandt andet omfatter udviklingen af en svinemodel til eksperimentelle studier af venøs og arteriel okklusion i nethinden på molekylært niveau, og han har udført kliniske, epidemiologiske registerforskningsstudier af arterielle og venøse okklusioner i patienters øjne. 

Henrik Vorum har desuden forsket i anvendelse, udvikling og vurdering af matematiske modeller og algoritmer til brug ved avanceret billeddiagnostisk vurdering af diabetisk retinopati, glaukom mv, og hans arbejde er foreløbig omsat til knap 200 videnskabelige publikationer.

- Det er en meget stor ære for mig at blive udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen og modtage ridderkorset af Hendes Majestæt Dronningen. Det er en stor anerkendelse af det arbejde, man har præsteret inden for øjenspecialet og øjenforskningen samt det, at man har været med til at opbygge lægeuddannelse ved Aalborg Universitet. Det betyder rigtigt meget for mig, siger Henrik Vorum.

Henrik Vorum fik sin embedseksamen ved Aarhus Universitet i 1994 og blev speciallæge i oftalmologi i 2006 efter en bred uddannelse primært i biokemisk grundforskning sideløbende med uddannelsen i klinisk oftalmologi. Siden 2010 har Henrik Vorum været klinisk professor og overlæge ved Øjenafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

Opdateret