Søg støtte til innovationsprojekter

Har du et forskningsbaseret innovationsprojekt, så er der nu mulighed for at søge støtte til den videre udvikling hen mod kommercialisering. Mentorprogrammet SPARK Denmark støtter projekter med op til 350.000 kr. om året. Næste ansøgningsfrist er 7. oktober.
SPARK Denmark er et mentorprogram, der støtter early stage akademiske opfindelser med industrielt mentorskab, uddannelse og finansiering. Formålet er at understøtte den videre udvikling af innovative forskningsresultater hen imod kommercialisering. Projekterne får 350.000 DKK om året i to år til f.eks. dyreforsøg, Proof-of-Concept og prototype. Tilskuddet dækker IKKE løn til ansøgerne. Deadline for den første ansøgning er 7. oktober 2022.

Alle klinikere fra landets hospitaler kan ansøge, og der er intet krav om tilknytning til et universitet. Programmet har et forskningsrettet fokus, men har også interesse for medtech. Så hvis dit innovative projekt eller din nye idé ikke er ’fuldt’ forskningsbaseret, men har behov for forskning (f.eks. afprøvning af et medicinsk produkt på dyr eller mennesker), da er det berettiget at ansøge.

Hovedansøgeren skal deltage i undervisningssessioner med fokus på kommercialisering af medicinsk innovation. Derfor kan det være en strategi for hovedansøgeren at være f.eks. ph.d.-studerende eller ung læge, der er interesseret i (og kan forpligte sig til) at lære disse færdigheder. Undervisningssessionerne har form af hybrid fysiske/online. Et projekt kan have industrielle partnere tilknyttet, dog skal partnerne være fleksible i forhold til at give SPARK-mentorerne råderum til at styre projekterne.

Yderligere udbyder SPARK Denmark et ’prospect’-program for højpotentielle projekter, der er for tidlige for den fulde bevilling. SPARK tilbyder i denne forbindelse 12 måneders mentorskab for at hjælpe med at nå bestemte milepæle. Hvis milepælene er nået, så kan projekterne ansøge om direkte optagelse som et fuldt SPARK-projekt.

Læs mere om SPARK Denmark og det aktuelle opslag på https://sparkdenmark.ku.dk/ . Her finder du også informationer om selve ansøgningen til SPARK Denmark. Selve ansøgningen er overkommelig.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Chantelle Dana Driever c.driever@rn.dk fra Idéklinikken eller Lene Nørby Nielsen noerby@sund.ku.dk fra SPARK Denmark.

Opdateret