Tiltrædelsesforelæsning ved Kimmo Jensen

Fredag den 9. september afholdes tiltrædelsesforelæsning i anledningen af overlæge dr.med. Kimmo Jensens tiltrædelse som professor i neurologi ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Neurologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

Kimmo JensenKimmo Jensens tiltrædelsesforelæsning "Celler, mus og epilepsipatienter: Ny kombination af neurologisk forskning og laboratoriemedicin" beskriver hans vej fra cellefysiologisk forsker og ind i den kliniske neurologi, hvor han til daglig arbejder med epilepsipatienter på Aalborg UH. Der gennemgås flere nye projekter inden for hjerneforskning, der har det sigte at løse specifikke problemer inden for udredning og behandling af epilepsi, som i fremtiden kan komme patienterne til gode.

Kimmo Jensen tiltrådte i foråret sit professorat, hvori han især vil koncentrere sin forskningsmæssige indsats om at forenkle identifikationen af samt forbedre behandlingen af epileptiske anfald.

I laboratorieforsøg vil han blandt andet undersøge nerveceller deriverede fra stamceller fra epilepsipatienter og teste serier af epilepsi-præparater på cellerne. Håbet er at generere viden, hvormed man kan forudsige hvilken behandling, der kan tænkes at virke bedst på en given patient. 

Kimmo Jensen er født i Finland i 1969 og flyttede kort efter til Danmark. Han er uddannet som læge fra Aarhus Universitet i 1996, hvor en spirende interesse for hjerneforskning ledte til et ph.d.-studie.

Efterfølgende skrev Kimmo Jensen doktordisputats om søvnmidler og mus. Studierne og hans arbejde har siden taget ham til bl.a. USA og Sverige, ligesom han har flere professorater på CV'et. Han desuden publiceret mere end 40 videnskabelige artikler.

Tid og sted

Tiltrædelsesforelæsningen afholdes fredag den 9. september kl. 13.00-15.00 i Auditoriet, Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15 i Aalborg. Alle interesserede er velkomne. Efter forelæsningen afholdes en reception.


Opdateret