Søg støtte til forskningsbaserede innovationsprojekter

Over de næste fem år vil BETA.HEALTH uddele midler for op til 15 mio. kr. årligt over til forskningsbaserede innovationsprojekter. Deadline for ansøgninger til første uddelingsrunde er 13. marts.
Innovative klinikere får fremover markant bedre mulighed for at omsætte deres forskning til konkrete nye sundhedsløsninger, der vil gøre en forskel for patienterne. En ny national innovationsplatform, med Novo Nordisk Fonden i ryggen vil årligt uddele midler for op til 15 mio. kr. årligt over de næste fem år til forskningsbaserede innovationsprojekter.

Alle klinikere fra danske hospitaler kan ansøge, hvis man via forskningsresultater kan dokumentere potentiel værdiskabelse for patienter, personale og samfund. På den måde skal BETA.HEALTH være med til at accelerere sundhedsinnovationen i det danske sundhedsvæsen, så der hurtigere kommer bedre behandlinger ud til patienterne.  

Der kan ansøges om tre typer af bevillinger to gange årligt: BETA2 på 250.000 kr., BETA5 på 500.000 kr. og BETA10 på 1 mio. kr. Kriterierne for at opnå den enkelte bevilling fremgår af hjemmesiden www.betahealth.dk. Alle udvalgte projekter bliver en del af BETA.HEALTHs acceleratorforløb, der varer 6-18 måneder, afhængig af hvilken bevilling man søger. 

BETA.HEALTH acceleratorforløbet rummer bl.a. et innovationsakademi, der tilbyder workshops og træning i innovationsværktøjer. Her bliver de sundhedsprofessionelle klædt på med iværksætterdiscipliner som udvikling af prototyper, forretningsmodeller, analyse af markedspotentiale og skaleringsmuligheder. Derudover vil man få en unik mulighed for sparring med innovationskonsulenter og udvalgte eksperter i det sundhedsfaglige økosystem, samt netværk inden for innovation, forretnings- og teknologiudvikling. 

BETA.HEALTH har en styrekomité på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital, der består af profiler fra både den offentlige og private sektor, hvilket skal sikre samarbejde og vidensdeling på tværs af det sundhedsfaglige økosystem. 

Læs mere om BETA.HEALTH og det aktuelle opslag på https://betahealth.dk/apply/the-call
 

For nærmere oplysninger kontakt kommercialiseringsmedarbejder i Idéklinkken, Valerie Daussin vkd@rn.dk

Opdateret