Ole Rahbek ny professor i ortopædkirurgi

Ole Rahbek tiltræder pr. 1 oktober 2019 som klinisk professor og specialeansvarlig overlæge i ortopædkirurgi ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og det ortopædkirurgiske speciale, Aalborg Universitetshospital.

Ole RahbekOle Rahbek tiltræder pr. 1 oktober 2019 som klinisk professor og specialeansvarlig overlæge i ortopædkirurgi ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og det ortopædkirurgiske speciale, Aalborg Universitetshospital.

Ole Rahbek er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1998, og opnåede ph.d.-grad fra Aarhus Universitet i 2002. I 2009 blev han speciallæge i ortopædisk kirurgi og han har efterfølgende specialiseret sig yderligere børneortopædi. I 2013 blev Ole Rahbek ansat som overlæge i børneortopædi, Århus Universitetshospital. I 2014 arbejdede han i London som Clinical fellow på Great Ormond Street Hospital for Children og Royal London Hospital and Barths Health for at tilegne sig børneortopædiske kompetencer inden for sjældne sygdomme, rekonstruktionskirurgi og hoftelidelser. Siden 2016 har han været driftssansvarlig overlæge for børneortopædi, Aarhus Universitetshospital.

Ole Rahbek har bred ortopædkirurgisk forskningserfaring inden for både eksperimentel og klinisk forskning. Forskningsområder har gennem seneste år været vækstmodulering med kirurgiske teknikker og avanceret billeddiagnostisk inden for blandt andet hoftelidelser. Sideløbende har Ole Rahbek været klinisk lektor og fungeret som vejleder for yngre forskere.

Ole Rahbeks passion og kliniske erfaring inden for børneortopædi skal fremadrettet bruges i forskning til at højne behandlingskvaliteten og gøre behandlingerne mere evidensbaseret. Et fokus er at øge det internationale netværk både klinisk og forskningsmæssigt blandt andet ved deltagelse i internationale multicenterstudier.

Ole Rahbek er tidligere formand for Videnskabeligt Udvalg under Dansk Ortopædisk Selskab. Han glæder sig til at undervise såvel lægestuderende som yngre kollegaer og ser undervisning som et vigtigt værktøj til at rekruttere kommende speciallæger til Region Nordjylland.

 
 

Opdateret