Ph.d.-forsvar ved Morten Høgsbro

Fredag den 14. juni forsvarer læge Morten Høgsbro, Øre-, Næse,- Halskirurgisk Afdeling sin ph.d.-afhandling om knogleforankrede høreimplantater. 

Morten HøgsbroKnogleforankret høreimplantatkirurgi er en forholdsvis ny disciplin inden for otologiområdet. Implantering af en titaniumskrue i kranieknoglen bag øret og tilslutning af en vibrerende lydprocessor gør det muligt for visse patienter med et konduktivt høretab at opnå hørrehabilitering via knogleudledte lyde til det indre øre. En vigtig faktor for en langvarig vellykket implantation er timingen for høringsprocessorens tilslutning til implantatet, da processorens tilstedeværelse og patientens håndtering af dette kan forstyrre osseointegrationen og øge hudinflammation.

Denne afhandling undersøger, om en tidlig tilkobling kompromitterer osseointegration og fører til flere hudrelaterede problemer. Afhandlingen omhandler også, om forskellige typer implantationskirurgi fører til forskellige resultater vedrørende osseointegration og hudrelaterede problemer.

Afhandlingen er baseret på to kliniske undersøgelser samt en laboratorieundersøgelse. De kliniske undersøgelser bestod af et randomiseret klinisk forsøg og et prospektivt kohortestudie. Laboratorieundersøgelsen undersøgte visse aspekter af en af de centrale målemetoder, der blev anvendt i de kliniske undersøgelser.

Tid og sted

Ph.d.-forsvaret finder sted fredag den 14. juni kl. 13.30 i Medicinerhusets Auditorium. Alle interesserede er velkomne. Efter forsvaret afholdes en reception.

Vejledere og bedømmelsesudvalg

Vejledere 

  • Associate Prof., PhD, Michael Gaihede
    Dept. of Otolaryngology, Head and Neck Surgery
    Aalborg University Hospital, Denmark.

Bedømmelsesudvalg

  • Prof., DMSc, Jeppe Hagstrup Christensen
    Dept. of Clinical Medicine
    Aalborg University, Denmark.

  • Prof., DMSc, Malou Hultcrantz
    Division of Ear, Nose and Throat Diseases
    Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden.

  • Associate Prof., PhD, Bjarki Djurhuus
    Dept. of Otolaryngology, Head and Neck Surgery
    Zealand University Hospital, Denmark.
     

Opdateret