Tiltrædelsesforelæsning ved Nicholas Wood

Torsdag den 24. januar afholder Professor i klinisk neurologi og neurogenetik ved University College London, Nicholas Wood tiltrædelsesforelæsning i forbindelse med hans udnævnelse som adjungeret professor i klinisk neurogenetik ved Aalborg Universitet med tilknytning til Klinisk Genetisk Afdeling på Aalborg UH. Emnet er genetik og Parkinsons sygdom: Hvor langt er vi nået, og hvor er vi på vej hen?

Tiltrædelsesforelæsningen afholdes kl. 15.00-17.00 i auditoriet i Forskningens Hus. Alle er velkomne.

I de seneste år er der sket enorme fremskridt i vores forståelse af det genetiske grundlags betydning for Parkinsons sygdom. 

Det er blevet muligt at foretage store genetiske kortlægninger og analyser, men endnu er det ikke klarlagt, hvilken betydning disse genetiske data kan få for vores forståelse af Parkinsons sygdom.

I forelæsningen vil professor Wood præsentere den nuværende viden på området og give sit bud på, hvad genetiske data på kort sigt vil betyde for forståelsen af sygdommen, identifikationen af biomarkører og ikke mindst udsigterne til bedre behandling.

Som adjungeret professor vil Nicholas Wood styrke sin mangeårige relation til Aalborg Universitetshospital, hvor han har haft stor indflydelse på de metoder, der anvendes i klinisk neurologi i Danmark.

Professor Nicholas Wood er netop blevet udnævnt til Honorary Member of the Danish Neurological Society, da han siden 1999 har inspireret og undervist en generation af unge danske neurologer ved sine årlige besøg i januar (de såkaldte Nick Wood Seminarer).

Forbindelsen mellem Aalborg og Nicholas Wood kan føres tilbage til 1998, hvor overlæge Michael Nielsen fra det neurologiske speciale på Aalborg UH gennemgik et 10-ugers klinisk ophold på National Hospital for Neurology and Neurosurgery i London, der regnes for et af de førende hospitaler i verden inden for det neurologiske område. Her blev han inspireret af tilgangen til klinisk neurologi generelt, og især af professor Woods tilgang til området.

 Tiltrædelsesforelæsningen afholdes på engelsk. Efterfølgende vil der være reception.

Opdateret