Forskere
Lene Wohlfahrt Dreyer
Lærestolsprofessor, overlæge, ph.d., MD
Forskningsområde: Klinisk epidemiologisk forskning indenfor leddegigt, psoriasisgigt, rygsøjlegigt, urinsyregigt og bindevævssygdomme herunder undersøgelse af komorbiditet som cancer, hjertekarsygdome og infektioner. Derudover forskning i personlig medicin ved biologisk behandling til gigtpatienter. Deltager i en række nordiske og europæiske samarbejdsprojekter om effekt og bivirkninger til biologiske lægemidler. Formand for Gigtforeningens Forskningsudvalg, medlem af DANBIOs styregruppe og af Videnskabsetisk Medicinsk Komité under Sundhedsministeriet.
E-mail: l.dreyer@rn.dk
LinkedIn: @LeneDreyer
Salome Kristensen
Postdoc, overlæge, ph.d., MD
Forskningsområde: Forskning inden for inflammatoriske gigtsygdomme og bindevævssygdomme særligt med fokus på behandling og senfølger. Samarbejde med flere nationale og internationale forskningsenheder omkring kliniske studier. Vejleder for flere ph.d.-studerende og kandidatstuderende og formand ved ph.d.-udvalg ved ph.d.-skolen, Aalborg universitet (The Doctoral School in Medicine, Biomedical Science and Technology).
E-mail: sakr@rn.dk
LinkedIn: @SalomeKristensen
X: @SalomeKristens1
Mette Holland-Fischer
Ledende overlæge, ph.d., lektor, MD
Forskningsområde: Klinisk epidemiologisk forskning indenfor leddegigt, psoriasisgigt og rygsøjlegigt med særlig fokus på infektioner og komorbiditet. Derudover forskning i medicinsk uddannelse med deltagelse i flere europæiske samarbejdsprojekter omkring uddannelse. Formand for NBV-grupperne for "Håndtering af risiko for kardiovaskulær sygdom hos patienter med artrit" og "Osteoporose hos patienter med artrit".
E-mail: mhf@rn.dk
LinkedIn: @MetteHolland-Fischer
René Lindholm Cordtz
Postdoc, ph.d., MD
Forskningsområde: Forsker bredt i reumatologisk epidemiologi, herunder om reumatologiske patienter har en højere risiko for at blive indlagt med alvorlig COVID-19 sammenlignet med generelbefolkningen. Deltager derudover i adskillige andre forskningsprojekter i afdelingen og fungerer som medvejleder på nogle af disse. Repræsenterer ydermere forskningsenheden i flere europæiske samarbejdsprojekter indenfor reumatologisk farmako-epidemiologi.
E-mail: r.cordtz@rn.dk
LinkedIn: @RenéLindholmCordtz
X: @rcordtz
Jonathan Vela
Postdoc, ph.d., MD
Forskningsområde: Undersøge effekten af medicinsk cannabis (cannabidiol) som smertelindrende middel hos patienter diagnosticeret med psoriasisgigt og slidgigt i hænderne. Kortlægge smertemekanismerne hos forskellige patientgrupper med inflammatoriske og degenerative led lidelser.
E-mail: j.vela@rn.dk
LinkedIn: @JonathanVela
X: @Joner_MD
Line Uhrenholt
Postdoc, ph.d., MD
Forskningsområde: Leddegigt, psoriasisgigt og rygsøjlegigt med særlig fokus på, om dosisnedtrapning af biologisk medicin er muligt samtidig med at ro i gigten fastholdes. Forskningen har fokus på patient-rapporterede data – og har valideret DANBIO-appen til patienter med leddegigt, psoriasisgigt, rygsøjlegigt og bindevævssygdommen SLE. DANBIO-appen er nu implementeret nationalt.
E-mail: l.uhrenholt@rn.dk
LinkedIn: @LineUhrenholt
X: @LineUhrenholt
Constance Jensina de Saint-Aubain
Postdoc, ph.d., MD
Forskningsområde: Forskning inden for inflammatoriske bindevævssygdomme med særligt fokus på årsagerne bag, hvordan autoimmun sygdom opstår. Herunder registerbaseret epidemiologisk forskning i lupus og leddegigt med fokus på at identificere risikofaktorer for udviklingen af autoimmun sygdom.
E-mail: c.saintaubain@rn.dk
LinkedIn: @ConstanceJensinadeSaint-Aubain
Bolette Gylden Soussi
Postdoc, ph.d., MD
Forskningsområde: Arbejder med epidemiologisk forskning med særlig fokus på leddegigt. Undersøger forekomsten af leddegigt i Danmark, samt om der findes sammenhæng mellem indtag af omega-3 og 6 fedtsyrer og deres indhold i fedtvæv, fysisk aktivitet og efterfølgende udvikling af leddegigt.
E-mail: b.soussi@rn.dk
LinkedIn: @BoletteGyldenSoussi
X: @BoletteSoussi
Karen Buch Lauridsen
Speciallæge i klinisk immunologi, ph.d.-studerende, MD
Forskningsområde: Undersøger immunogenesitet ved TNF hæmmerne, infliximab og adalimumab, og karakteriserer forskelle i medicinkoncentration, antistoffer mod medicinen, inflammationsmarkører, autoantistoffer og vævstyper mellem forskellige grupper af artrit patienter, for at afklare mulige årsager til det dårligere behandlingsrespons, som ses hos nogen patienter.
E-mail: kabula@rn.dk
LinkedIn: @KarenBuchLauridsen
Rasmus Westermann
Ph.d.-studerende, MD
Forskningsområde: At undersøge om patienter med leddegigt, psoriasisgigt og rygsøjlegigt (morbus Bechterew) ved behandling med biologiske lægemidler har en øget risiko for kræft sammenlignet med tilsvarende patienter uden biologisk behandling. Herunder kigges på både første gangs og tilbagevendende kræft. Ydermere undersøges dødeligheden blandt biologisk behandlede patienter med en kræftdiagnose.
E-mail: raw@rn.dk
LinkedIn: @RasmusWestermann
Louis Nygaard Pedersen
Ph.d.-studerende, MD
Forskningsområde: Klinisk såvel som registerbaserede studier indenfor ANCA-associeret vasculitis (AAV) med særligt fokus på hjertekarsygdom. Ved ph.d.-projektet undersøges hjerte- og karforhold hos patienter med debut/relaps af AAV samt patienter i remission. Der foretages MR-skanning af hjertet, ekkokardiografi, hjerterytmevariabilitet (HRV), pulsbølgehastighed (PWV) samt der tages blod- og urinprøver til undersøgelse for biomarkører associeret med øget risiko for hjertekarsygdom.
E-mail: louis.pedersen@rn.dk
LinkedIn: @LouisNygaardPedersen
Kirsten Duch
Ph.d.-studerende, statistiker
Forskningsområde: Medvirker som statistiker i lægefaglige forskningsprojekter, fra design og protokol før studiet til analyser og artikel-skrivning.
E-mail: k.duch@rn.dk
LinkedIn: @KirstenDuch
Mads Engell Refstrup Sørensen
Ph.d.-studerende, cand.scient.med.
Forskningsområde: Har arbejdet med analyser af blodprøver i BIODOPT-studiet omhandlende bl.a. forløb af TNF-hæmmerne, samt potentielle prædiktorer for succesfuld nedtrapning af biologisk behandling. Ved ph.d.-projektet undersøges udvikling af sukkersyge (DM) hos patienter med kæmpecellearteritis (GCA) og muskelgigt (PMR), potentielle prædiktorer for udvikling af DM hos patienter med GCA og PMR samt effekten af DM på dødeligheden hos patienter med GCA og PMR.
E-mail: m.engell@rn.dk
LinkedIn: @MadsEngellRefstrupSørensen
X: @Soerensen_Mads
Bergur Magnussen
Ph.d.-studerende, MD
Forskningsområde: Har undersøgt lymfom karakteriska hos patienter med reumatoid artrit der udvikler lymfom og er blevet behandlet med biologiske lægemiddler. Ved ph.d.-projektet undersøges prognose hos patienter med reumatoid artrit og samtidig lymfom eller brystkræft. Samt undersøgelse af hvordan behandling med immune check point inhibitors påvirker sygdomsaktivitet og overlevelse hos patienter med reumatoid artrit.
E-mail: Bergur.magnussen@rn.dk
LinkedIn: @BergurMagnussen
X: @BergurMagnussen
Anders Sandermann Mortensen
Datamanager, fysikstuderende
Forskningsområde: Tager sig af kobling mellem de danske sundheds-, administrative registre og databaser. Danner datasæt til brug for forskningsprojekter.
E-mail: anders.mortensen@rn.dk
Lis Sørensen
Sygeplejerske med forskningsfunktion
Forskningsområde: Har lang erfaring inden for reumatologisk sygepleje. Assisterer læger og andet sundhedspersonale med indsamling og indberetning af patient data. Har bred erfaring med dette, både i forhold til medicinale studier og lokale projekter. Deltager i samarbejdet med afdelingen for led og bindevævssygdomme på Aarhus Universitets Hospital omkring Line Raunsbæks ph.d.-projekt om e-læring til leddegigtspatienter
Diplom modul i patientologi.
E-mail: lisso@rn.dk
Jacob Christiansen Gandløse
Forskningsårsstuderende, fysioterapeut, Msc. Stud.
Forskningsområde: At belyse hvad der kendetegner patienter som henvises til udredning i diskus ambulatoriet på reumatologisk afdeling. Desuden undersøges hvordan disse kendetegn påvirker henvisningsmønsteret, behandlingen og det langsigtede udbytte af behandlingen. Et særligt fokus i undersøgelsen er at analysere effekten af multisygdom. Dette vil være med til at danne grundlag for fremtidig forskning, hvor fokus vil være på, hvordan vi bedst kan hjælpe patienter med nakke- og rygsmerter på hospitalet.
E-mail: j.gandloese@rn.dk
Opdateret