Tiltrædelsesforelæsning ved Jakob Blicher
I sin tiltrædelsesforelæsning vil Jakob Blicher fortælle om en række hjerneskanningsmetoder og om hvorledes de kan hjælpe os med at forstå vigtige spørgsmål, som hvordan hjernen kommer sig efter en blodprop, og hvordan vi finder årsagen til fremadskridende hjernesygdomme som Amyotrofisk Lateral Sclerose (ALS).
Jakob Blicher startede sin forskerkarriere som ph.d.-studerende på Hammel Neurocenter i 2004. Formålet med ph.d.-projektet var at forstå de plastiske ændringer, der sker i hjernen, når vi træner, og hvad det betyder for genoptræning efter en blodprop i hjernen. I 2008 blev Jakob Blicher ansat som postdoc på Center of Funktionel Integrativ Neuroscience (CFIN) på Aarhus Universitet og var som postdoc en periode i Oxford hos professor Heidi Johansen-Bergs gruppe på FMRIB centret. Fra 2008 og frem har Jakob Blicher arbejdet med avancerede MR-skanninger af hjernen, blandt andet med metoder der kan måle signalstoffet GABA i hjernen ved brug af såkaldt MR-spektroskopi.
Jakob Blicher blev speciallæge i neurologi i 2017 og blev umiddelbart derefter ansat på Neurologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Jakob Blicher har i sit neurologiske virke arbejdet med en række forskellige neurologiske patientgrupper, herunder patienter med neuromuskulære- og neurodegenerative sygdomme, men ALS har haft særligt fokus både i det kliniske arbejde og i forskningen.
Tid og sted
Forelæsningen "Hjerneskanninger - Hvad kan de lære os om hjernesygdomme og hjernens muligheder for at komme sig efter hjerneskade?" afholdes fredag den 4. november kl. 13.00 i Auditorium A, Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15, 9000 Aalborg. Efter forelæsningen er der reception.
Publiceret af
Kommunikationskonsulent
Publiceret af
Kommunikationskonsulent