Åbningssymposium for Center for Præhospital- og Akutforskning
Ved livstruende sygdom skal man ringe 1-1-2. Først får man politiet, og så stilles over til en sygeplejerske, der finder ud af, hvor alvorligt det er. Hvis det er livs- eller førelighedstruende sendes straks en ambulance med udrykning. Der kommer måske også en læge i akutlægebil eller helikopter. Behandlingen starter med det samme og fortsætter hele vejen til hospitalet. Eller måske kan behandlingen gøres færdig uden indlæggelse.
Præhospital-og akutforskning omfatter hele denne behandlingskæde. Der mangler viden om, hvordan det gøres bedst muligt, så alle patienter får hjælp, og sådan at de patienter, der har brug for det, får både tidlig og avanceret behandling. Viden bygger på data. Region Nordjylland har i flere år opsamlet data i ambulancerne.
Region Nordjylland lagde i forskningsstrategi 2014-2018 vægt på at opdyrke den præhospitale og akutte indsats som et nyt forskningsområde. TrygFonden gav økonomisk støtte til et professorat, og 1. januar 2015 tiltrådte Erika Frischknecht Christensen som professor i præhospital og akutmedicin ved Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital.
I den forbindelse er der nu etableret Center for Præhospital-og Akutforskning. På åbningssymposiet, der afholdes den 25. oktober kl. 15-18 i Medicinerhusets auditorium er det muligt for alle interesserede at høre om den forskning, der foregår inden for præhospital og akutmedicin.
Tilmelding
Tilmelding senest mandag d. 10 oktober til forskningssekretær Charlotte Højgaard, e-mail chaho@rn.dk.
Læs mere
Hent programmet for åbningssymposiet her.
Hent program