OA-publicering i Wiley-tidsskrifter

Forskere ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland kan med ny aftale publicere gratis i Wileys hybrid-tidsskrifter.

Aftalen med Wiley er forhandlet på plads af det Kgl. Bibliotek og betyder, at danske forskere kan publicere i forlagets hybridtidsskrifter uden at skulle betale for det. Aftalen gælder for perioden 2022-2025

Ligesom aftalen indgået med Elsevier i 2021 sikrer denne nye aftale fuld læseadgang til Wileys tidsskrifter og gratis adgang for alle (Open Access) til de artikler, der bliver udgivet af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen.

Læs nyheden hos det Kgl. Bibliotek

Sådan gør du

Udgivelsesprocessen er den samme som normalt. Artiklen skal accepteres til udgivelse af tidsskriftet, og herefter guides du gennem betingelserne for at publicere OA.

Det første, du skal gøre, er at vælge din institution fra listen. Herefter får du muligheden for at vælge at publicere open access uden den normale APC betaling og med en CC-BY licens tilknyttet din artikel.

Læs mere hos forlaget og se listen over hybrid-tidsskrifter 

Betingelser for aftalen

Wileys Open Access betingelser for udgivelse af artikler følger normal udgivelsesproces hos Wiley. Det er først ved godkendelse af accepteret artikel, at du som forsker guides igennem betingelser for godkendelse af aftalens Open Access betingelser. 

For at få Open Access dækket af aftalen, skal følgende være opfyldt: 

  • Artiklen skal være accepteret af tidsskriftet mellem 1. januar 2022 og 31. december 2025.
  • Artiklen skal være en forskningspublikation af typen research article, review article, case study, protocol/method, commentary, data article, protocol,  perspective, short communication og lignende. 
  • Eksempler på artikeltyper undtaget fra  aftalen er editorial, correspondence, profile, opinion, introduction og abstract. 
  • Corresponding author* skal være affilieret til AAU eller Aalborg Universitetshospital.
  • Corresponding author skal vælge at publicere open access, når artiklen bliver accepteret i et af de omfattede tidsskrifter.

* Corresponding Author defineres i denne aftale som den ene forfatter, der er udnævnt 'Responsible corresponding author' i Wiley's indsendelsessystem. Det behøver derfor ikke at være første eller sidste forfatter på publikationen.

Gyldne Open Access tidsskrifter er ikke med i aftalen

Tidsskrifter, som udelukkende publicerer Open Access-artikler (de såkaldte Gylden eller Gold Open Access tidsskrifter), er IKKE en del af aftalen. Ved publicering i disse tidsskrifter vil der som sædvanligt skulle betales et publiceringsgebyr (APC) for at kunne publicere en artikel som Open Access.

Læs hele aftalen