Patientskolen for prostatapatienter er et undervisnings- og træningsforløb. Pårørende er velkomne til at deltage i undervisningsdelen.
Patientskolen er for dig, som er i medicinsk eller kirurgisk kastrationsbehandling for prostatakræft.
Formålet med forløbet er at mindske bivirkninger ved behandlingen, blandt andet forhøjet blodtryk, overvægt og diabetes, og dermed bedre din livskvalitet.
Deltagelse i aktiviteterne forudsætter, at din almene, fysiske tilstand tillader det.
Undervisning
Forløbet begynder med en undervisning i cirka 1½ time, hvor en læge, sygeplejerske, diætist og fysioterapeut fortæller om livet med prostatakræft.
Vi opfordrer til, at dine pårørende også deltager i undervisningen, så I sammen kan få brugbare redskaber til at håndtere sygdom og dagligdag.
Holdtræning
Resten af forløbet består af fysisk holdtræning med fysioterapeuter 2 gange om ugen i 12 uger. Du bliver testet i fysiske øvelser i starten, i slutningen og 3 måneder efter afsluttet træning, så vi kan se, hvor meget du har rykket dig under forløbet, og hvordan du fortsat har gavn af træningen.
Samtidig skal du til sygeplejekonsultationer, hvor vi har fokus på din livskvalitet.
Bidrager til forskning
Patientskolen bidrager til forskellige forskningsprojekter inden for prostatakræft. Derfor spørger vi dig, om du vil deltage ved at udfylde et spørgeskema om livskvalitet og bidrage med målinger af blodtryk og puls og eventuelt blodprøver.
Er du interesseret i at høre nærmere, er du velkommen til at kontakte Urologisk Ambulatorium.