Alfabetisk oversigt over specialer på Aalborg Universitetshospital. Klik på et speciale for at se tilhørende afsnit. Bemærk, at de er placeret på en række forskellige adresser.
Se afsnit og ambulatorier på vores forskellige lokaliteter:
Aalborg, Syd
Aalborg, Nord
Thisted
Farsø
Hobro
Se komplet liste
Her finder du en række informationer som er relevante for forskellige grupper af sundhedsfaglige.
Aalborg Universitetshospital giver uddannelse i samtlige sundhedsfaglige spor. Dette og kompetenceudvikling er en grundlæggende forudsætning for, at hospitalet kan rekruttere og varetage sine opgaver.
På Aalborg Universitetshospital er forskning en del af vores hverdag og noget, som er tæt forbundet med det kliniske arbejde. Vores aktive og inspirerende forskningsmiljøer skaber hver dag ny og opsigtsvækkende viden. Viden som kan gøre en forskel på hospitalsafdelinger verden over.
Medicinsk Afsnit for Akut og Multisygdom behandler hjertepatienter og almene medicinske patienter.
Læs om aftaler på hospitalet, besøg, brug af mundbind på hospitalet, videosamtale og andre vigtige informationer.
Vi behandler hjertepatienter med:
Vi behandler desuden almene medicinske patienter.
Mobiltelefon, internet, blomster, rygning, værdier mm.
Du må gerne bruge din mobiltelefon, når bare du viser hensyn. Spørg altid personalet, før du fotograferer eller filmer dem.
Vi har tydelige skilte i de områder, hvor du skal slukke din mobil.
Vi tilbyder internetadgang, mens du er her. Netværket hedder "RNguest". Du kan logge på fra din computer, tablet eller telefon ved hjælp af NemID eller ved at modtage en log-in-kode på SMS.
Du må dog ikke forvente, at personalet har mulighed for at hjælpe dig med opkoblingen.
Pas godt på dine værdigenstande og ejendele såsom briller, høreapparat og lignende, mens du er på hospitalet.
Lad smykker og større pengebeløb blive hjemme, eller send dem med dine pårørende hjem. Har du et sengebord eller skab med lås til rådighed, så lås dine værdigenstande inde, så de ikke frister til tyveri eller bliver væk. Du har også mulighed for at få opbevaret dine værdigenstande i hospitalets Information.
Hospitalet har som udgangspunkt ikke erstatningspligt, hvis du mister ejendele under dit ophold.
Hospitalet er røgfrit, men du må ryge på de afmærkede udendørs områder.
Patienter på afsnittet må gerne have afskårne blomster, men ikke potteplanter, da jord udgør en infektionsrisiko.
Patienter skal selv passe deres blomster. Patienter og pårørende er velkomne til selv at tage en vase i blomsterrummet på gangen.
Parkeringsoversigt, offentlig transport, kørselsgodtgørelse mm.
Der kører offentlig transport til og fra hospitalet. Der er stoppesteder tæt på hospitalets hovedindgange. Se afgangs- og ankomsttider i Rejseplanen
Kom i god tid, hvis du er i bil. Det kan være svært at finde en ledig parkeringsplads på hospitalets område, så sæt tid af til parkering.
Se kort over parkeringsmuligheder
Hovedreglen er, at du selv sørger for og betaler din befordring (kørsel). Du kan dog have mulighed for at blive bevilget en patientbefordring eller få udbetalt befordringsgodtgørelse, hvis du opfylder reglerne herfor. Læs mere om reglerne på https://rn.dk/patientbefordring. Ønsker du at ansøge om befordringsgodtgørelse, skal du gøre det på hospitalsafdelingen i forbindelse med dit besøg. Har du været til undersøgelse eller behandling på et offentligt eller privat hospital, som ikke er en del af Region Nordjyllands behandlingstilbud, skal du selv stå for og betale din befordring. Hvis du ønsker at ansøge om befordringsgodtgørelse i den forbindelse, skal du sende din ansøgning til Kontoret for Patientbefordring via sikker mail på borger.dk (login med NemID). Kontoret for Patientbefordring kan vejlede dig, om du er berettiget til befordring eller befordringsgodtgørelse. Kontoret for Patientbefordring Region Nordjylland 97 64 80 30 Mandag-fredag kl. 8.00-12.00 eller patientbefordring@rn.dk
Se stoppesteder ved hospitalet
Køb af mad, kiosk, mad og drikke på afsnittet mm.
Du og dine pårørende kan købe mad og drikke i hospitalets kantine til morgen og frokost.
Åbningstid: Hverdage kl. 7.15-9.00 og 11.30-13.00
Automater
Hospitalet tilbyder vores patienter en næringsrig og varieret kost tilberedt ud fra årstidens friske råvarer. Det er vores mål, at maden skal vække appetitten og være en del af den behandling, som hjælper dig som patient til hurtigere at blive rask.
Hvis du har behov for en særlig diæt, eller er du allergisk over for noget, skal du blot huske at give personalet besked.
Som indlagt
Du får mad og drikke til dagens måltider og kan frit forsyne dig med vand, kaffe og the på afsnittet.
Pårørende er også velkomne til at have mad og drikkevarer med til dig.
Som ambulant
Der er ikke mulighed for at få mad.
Der er drikkevarer til rådighed. Mulighed for at få saft, vand, kaffe og the.
Pårørende må gerne have mad med til patienter. Vi kan tilbyde at opbevare det på køl i afsnittets køleskab – dog i begrænset mængde.
Besøgstid, mad og drikke til pårørende, overnatning, smittefare, blomster, opkald til pårørende mm.
Hjælp os med god hygiejne på hospitalet. Vær opmærksom på, at mennesker, der i forvejen er syge eller svækkede, er mere modtagelige for infektioner.
I specielle situationer kan det arrangeres, at pårørende overnatter på hospitalet.
Hvis dit barn skal sove på hospitalet, får du en seng, så du kan sove ved siden af.
Personalet må udtale sig om det, som patienten giver tilsagn til i forhold til vedkommendes pleje og behandling.
Hele den plejepersonalegruppe, som har kendskab til den enkelte patient, må udtale sig.
Afsnittet modtager helst telefonopkald mellem kl. 8.00-12.00 og 15.30-20.00. Hvis behovet opstår, er det dog okay at ringe udover disse tider.
Har du en smitsom sygdom i udbrud, bør du vente med at besøge indlagte, svagelige patienter, indtil du er symptomfri.
Er du i tvivl, så ring og få rådgivning fra afsnittet, før du møder op.
Besøgende til isolerede patienter betragtes som isolerede sammen med patienten. Det betyder, at du som besøgende kun må opholde dig i isolationsenheden. Du må ikke benytte afsnittets fælles faciliteter eller besøge andre patienter, og du skal huske at vaske hænder eller spritte dem af, før du forlader isolationsstuen.
På påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed er der indført midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til offentlige hospitaler, bosteder med videre.
Tiltaget sker for at mindske smittespredning med COVID-19 og for at beskytte svage og udsatte borgere for potentielt livstruende sygdom.
Vi kan ikke tilbyde forplejning til pårørende. Dog har pårørende mulighed for selv at lave en kop kaffe eller the i dagligstuen. Det koster 2 kr. pr. kop.
Pårørende har også mulighed for at købe den varme ret til frokost ved madvognen i afsnittet til 20 kr.
Pårørende må gerne spise på patientens stue.
Ventetid på hospitalet, hjælpemidler mm.
Når du har meldt din ankomst i afsnittet, vil personalet på afsnittet tage imod dig og vise dig den stue, som du bliver tilknyttet.
Personalet giver dig et identifikationsarmbånd på, som indeholder dit navn og cpr-nummer.
Hjælpemidler kan mod kvittering lånes gennem hospitalets fysioterapeuter og ergoterapeuter og bedes returneret til det Centrale Hjælpemiddeldepot.
Aalborg Universitetshospital har et patienthotel, som kan benyttes af særlige patientgrupper og deres pårørende.
Patienthotellet er for patienter med behov for daglig kontrol og behandling på stamafsnittet, patienter med lang eller besværlig vej mellem hjem og sygehus samt patienter der skal til behandling samme dag som indlæggelsen.
Det er ikke givet, at du på indlæggelsesdagen skal klæde om til hospitalstøj. Det er kun nødvendigt, hvis du skal til en behandling, som kræver sterile forhold, eller der er andre grunde til, at det er hensigtsmæssigt under behandlingen.
Tag behageligt tøj på hjemmefra, som du kan slappe af i.
Sengeafsnittet består af 2 enestuer, 4 tosengsstuer og 2 firesengsstuer. Du kan derfor komme til at dele stue med andre patienter.
Bad og toiletter er placeret på gangen lige uden for sengestuerne.
Der kan opstå ventetid inden den undersøgelse eller behandling, du skal til.
Skal du til flere undersøgelser eller behandlinger, kan der også opstå ventetid mellem dem. Det skyldes at vores lokaler indeholder forskelligt udstyr, der bruges af flere læger. Vi planlægger dagens gang løbende, og opstår der ventetid, gør vi vores bedste for at informere dig om, hvornår vi forventer, at det bliver din tur.
Tag gerne en bog, et blad eller anden underholdning med, så du er forberedt.
Ved undersøgelse på kardiologisk ambulatorium skal man som patient ikke melde sin ankomst. Ved ankomst tager man plads i de røde stole i afsnit M1s forhal.
Tag aktiv del, god hygiejne, når du får besøg mm.
Vores mål er, at du under hele dit forløb får den information, du har brug for. Du er desuden altid velkommen til at spørge. Vi opfordrer dig også til, at du selv sætter dig ind i, hvad du fejler og hvad din behandling omfatter. Når du selv er aktiv, opmærksom og stiller spørgsmål, er der mindre risiko for fejl, og vi får i fællesskab det bedste resultat af behandlingen.
Vi har brug for at vide besked om al slags medicin, du tager, så vi kan tage højde for det i vores behandling af dig.
Fortæl os, om du selv har medbragt medicin, og gør os opmærksomme på, hvis du plejer at få dosispakket medicin.
Vask hænder eller brug håndsprit. God håndhygiejne holder bakterier og virus nede på hospitalet. Det er vigtigt, fordi mennesker, der i forvejen er syge eller svækkede, er mere modtagelige for infektioner.
Derfor skal du vaske hænder eller bruge håndsprit. Det gælder især, når du har nyst, hostet eller pudset næse, før du rører mad og drikkevarer, og når du har været på toilettet.
Du må gerne forlade afsnittet for at gå i kiosk, automat, ud at trække frisk luft eller andet.
Giv os besked, hvis du går. Så kan vi nå at sige til, hvis det passer dårligt i forhold til dagsplanen for de ting, der skal ske i forbindelse med din behandling eller indlæggelse. Det kan for eksempel være blodprøver, træning eller samtaler med behandlere.
Når du bliver indkaldt til undersøgelse eller behandling hos os, får du en indkaldelse med en række informationer.
Deler du sengestue med andre, så vis hensyn til dine medpatienter, når du får besøg.
Har du flere besøgende på en gang, bedes besøget foregå i opholdsrummet.
Patienthotel, bibliotek og Sundinfo
På hospitalet har vi en række faciliteter, du som patient kan benytte dig af. Det omfatter bl.a. følgende:
Opholdsstuen er placeret midt i afsnittet mellem stue 3 og stue 4.
Der er legetøj i opholdsrummet.
Socialrådgiver, præst, sundhedsfaglig kontaktperson mm.
Under dit behandlingsforløb er du tilknyttet et behandlerteam, og får en kontaktperson i teamet. Kontaktpersonen er – sammen med sine kolleger i teamet – ansvarlige for koordinering af dit forløb.
Din kontaktperson har dog en særlig rolle i forhold til at informere og vejlede dig om forløb og behandling, kontakte andre afsnit og fagpersoner og besvare dine spørgsmål.
Hvis din sygdom medfører ændringer i din sociale situation, kan plejepersonalet formidle kontakt til en socialrådgiver.
Socialrådgiveren kan besvare spørgsmål om orlov, sygedagpenge, pension, erstatning eller andre sociale rettigheder og muligheder.
Se mere info om ressourcepersoner
Under din indlæggelse har du mulighed for at få hjælp fra en række ressourcepersoner. Det kan f.eks. være:
Hjælpen kan dog variere alt efter din pågældende situation og den hospitals-adresse, som du er indlagt på.
Frit sygehusvalg, klagemuligheder, erstatning, ret til hurtig udredning mm.
Som patient i sundhedsvæsenet har du en række rettigheder, som bl.a. er fastlagt i Sundhedsloven.
Dine rettigheder omfatter bl.a. ret til hurtig udredning, frit sygehusvalg og udvidet frit sygehusvalg, at søge om behandling i udlandet, aktindsigt, information og samtykke, muligheder for at klage samt at søge erstatning.
Brug Patientkontoret som guide.
Patientkontoret kan vejlede dig om dine rettigheder og muligheder, og kan også rådgive og hjælpe dig, hvis du vil klage, søge erstatning eller på anden måde indberette oplevelser på hospitalet.
Besøgstider, spisetider, hviletider, stuegang mm.
Vi har fri besøgstid.
Det vil sige, at du som pårørende må være til stede på alle de tidspunkter, hvor patienten har brug for det.
Vis dog altid hensyn og vær parat til at forlade patientens stue, når vi udfører plejeopgaver, eller hvis der skal tages andre særlige hensyn på stuen.
Morgenmad kl. 8.00-9.00 Drikkevogn stilles frem kl. 7.30 Frokost kl. 11.30-12.30 Eftermiddagskaffe kl. 14.00 Aftensmad kl. 17.00-18.30 Aftenskaffe kl. 20.00
Stuegang begynder kl. 9.00.
Stuegang kan enten foregå på stuen eller i enerum. Patienter må gerne ønske, at stuegangen foregår i enerum.
Der deltager en læge og sygepljerske i stuegangen.
Pårørende er velkomne til at deltage i stuegang. Afsnittet vil dog gerne informeres, hvis en pårørende deltager.
Sig din mening - ris eller ros
Vi arbejder hele tiden på at blive bedre. Derfor er det vigtigt, at vi både hører om det, vi gør godt, og det vi kunne have gjort bedre. Det er vigtigt, at både patienter og pårørende også giver deres tanker og mening til kende under behandlingsforløbet.