Aalborg UH-forskning præsenteret i Mexico

Aalborg Universitetshospital var flot repræsenteret, da der for nyligt blev afholdt konference for opvågnings- og anæstesisygeplejersker i Mexico.

Ved konferencen ICPAN (International Collaboration of PeriAnaesthesia Nurses) præsenterede tre sygeplejersker fra Klinik Anæstesi, Børn, Kvinder og Kredsløb oplæg og postere.

Sygeplejerske med særlig klinisk funktion Heidi Bach fra Opvågningsafsnit Syd gav en mundtlig præsentation af sin poster om kateterrelateret blærediskomfort. I studiet har hun undersøgt forekomst og grad af kateterrelateret blærediskomfort blandt ikke-urologiske voksne opvågningspatienter i 10 forskellige kirurgiske specialer. Studiet viser, at mænd oplever signifikant flere gener end kvinder, og at forekomsten af kateterrelateret blærediskomfort er lavest ved ankomsten til Opvågningen. Resultater fra studiet er netop er blevet publiceret i ”Journal of Perianesthesia Nursing”.

Anæstesisygeplejerske ved Anæstesi, Farsø Dorthe Ramskov Henriksen var inviteret til at holde foredrag om det projekt, som hum, som i samarbejde med Smertegruppen på Aalborg Universitetshospital, Farsø har gennemført om postoperativ smertebehandling efter skulderkirurgi. I studiet har de konstateret, at patienter, som har smertepumpe med kontinuerlig / intermitterende infusion, det første postoperative døgn, oplever bedre smertelindring end samme gruppe patienter uden smertepumpe. Studiet viste desuden, at blok med samtidig indgift af dexamethason betyder næsten 100% smertefrihed det første postoperative døgn.

Endelig præsenterede Anæstesisygeplejerske Rikke Boa, Anæstesi- og Intensivafdeling, Syd, sit projekt om bakteriæmier relateret til intravaskulære katetre. I studiet har hun undersøgt 68 anlagte katetre i forhold til infektion, dokumentation og håndtering.

ICPAN, International Collaboration of PeriAnaesthesia Nurses er en international organisation, der i samarbejde med nationale organisationer for anæstesi og opvågningssygeplejersker udvikler og skaber rammerne for internationale konferencer. Der er aktuelt ca. 15 medlemslande og der har frem til nu været afholdt konferencer hvert andet år, i Toronto, Dublin, København, Sydney og seneste Cancun. Fra Danmark deltog i år 15 sygeplejersker fra danske sygehuse.

Danske deltagere ved ICPAN 2019
De danske deltagere ved ICPAN 2019.

Opdateret