Aalborg-forskere fortæller om jod på Kunsten

Overlæge Stine Linding Andersen og professor og overlæge Stig Andersen fra Aalborg UH fortæller om vigtigheden af jod, når der 18. august holdes "Vin & Viden" på Kunsten i Aalborg.

Siden år 2000 har producenterne tilsat jod til husholdningssalt og i salt, som bruges til brød og andet bagværk. Det er sket for at forebygge jodmangel, der tidligere var udbredt særligt i Vestdanmark, og ikke mindst for at nedbringe en høj forekomst af struma (forstørret skjoldbruskkirtel), der kan være en konsekvens af jodmangel.

I oplægget på Kunsten ser de to forskere nærmere på grundstof nummer 53 og fortæller om jodets effekter på mennesket ved både mangel og overskud. 

Stine Linding Andersen er overlæge ved Klinisk Biokemisk Afdeling og klinisk lektor ved Aalborg Universitet samt medlem af Det Unge Akademi. Stine forsker i jodindtag og stofskiftesygdomme særligt hos gravide. 

Stig Andersen er overlæge ved Ældremedicinsk Afdeling og professor ved Aalborg Universitet. Stig har forsket i netop jod igennem 25 år med fokus på betydningen for mennesker, sundhed og sygdom.

Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Aalborg Universitet og Det Unge Akademi og Kunsten.

Læs mere om arrangementet her