Forskningsprojekt skal udvikle bedre mellemmåltider

Kulinarium er med i et nyt forskningsprojekt, der skal udvikle proteinrige og ernæringstætte mellemmåltider til hjælp til småtspisende patienter. Projektet er netop støttet med en bevilling fra Future Food Innovation.
At være småtspisende og undervægtig er en problematik, som fylder mere og mere i sundhedsdebatten. Problemstillingen er, at denne gruppe har øget behov for protein og kalorier, som er meget vanskeligt at hente ud af en almindelig daglig diæt. 

Problemstillingen kender man alt for godt på Aalborg Universitetshospital, og forskningsenheden Kulinarium under Køkkenfunktionen forsøger derfor i et nyt forskningsprojekt at udvikle nye former for færdiglavede drikke- og spiseprodukter med specialtilpasset næringsindhold til målgruppen.

Projektet ledes af fødevarevirksomheden Toft Care, der er specialeriseret i næringsberigede fødevarer. Partnere i projektet er foruden Aalborg Universitetshospital også Videncenter for Fødevareudvikling, VIFU og fødevarekonsulentvirksomheden InnovaConsult.

Kulinarium bidrager til projektet med såvel erfaringsbaseret viden fra den kliniske verden samt opstilling af kravspecifikation og afprøvning.

Projektet løber frem til udgangen af november 2018 og har et samlet budget på kr. 1.487.600 - heraf har Aalborg Universitetshosptial modtaget kr. 140.000.