Alle opskrifterne er til 1 person.
Marinerede jordbær
- 100 gram jordbær
- 1-2 spsk rødvins- eller balsamicoeddike
- 1 tsk sukker
Bland marinaden af sukker og eddike. Skær jordbærrene i skiver og vend dem i marinaden. Lad jordbær og marinade trække – gerne et par timer. Kan bruges som tilbehør i en frisk salat.
Jordbærtrifli
- 100 g jordbær
- 1 ½ spsk sukker
- 4 makroner
- 1 spsk portvin
- ½ dl jordbæryoghurt
- 1 tsk sukker
- ½ dl piskefløde.
Skær jordbær i mindre stykker, og drys dem med sukker. Knus makronerne groft, og læg dem i en dessertskål. Hæld portvin over makronerne, og fordel jordbærstykkerne ovenpå. Pisk fløden til skum, og bland den med jordbæryoghurt og sukker. Hæld blandingen over jordbærrene.
Jordbærsalat med citron-basilikumsirup
- 100 g jordbær
- 1 dl mørk rørsukker
- 1 ½ dl vand
- Revet skal af 1 citron
- ½ dl basilikumblade
Kom rørsukker, vand, citronskal og basilikumblade i en gryde. Bring det i kog under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog yderligere et par minutter under omrøring. Hæld siruppen i en skål og lad den køle af.
Skær jordbærrene i større stykker, og kom dem i et portionsglas. Hæld den afkølede sirup over.