Velkommen til rehabiliteringsophold
-
Du vil her på rehabiliteringsafsnittet kunne træne forskellige færdigheder, som du har brug for i et almindeligt dagligliv. Det drejer sig om såvel gangfunktion som f.eks toiletbesøg, bad og påklædning. Plejepersonale og terapeuter vil støtte dig i denne træning.
Målet med rehabilitering er, at du bedst muligt genvinder de færdigheder, du havde før din indlæggelse, så du kan komme til at leve et så aktivt og selvstændigt liv som muligt.
Rehabiliteringen tager udgangspunkt i dine ønsker og mål, og bygger på en gensidig indsats mellem dig, dine pårørende og det tværfaglige team på rehabiliteringsafsnittet. Det tværfaglige team består af: læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, ergo- og fysioterapeuter og diætist. Socialrådgiver og præst kan tilknyttes ved behov.
Længden af dit træningsophold i M3 vurderes ud fra et samarbejde mellem lægen, terapeuter, plejepersonale, dig og dine pårørende. Der tages her bl.a. afsæt i dine mål, fremskridt, muligheder i hjemmet mv. Rehabiliteringsforløbet vil typisk fortsætte med træning i din kommune efter udskrivelsen.
Det tværfaglige team vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit rehabiliteringsophold.
Samarbejdsmøde
Det tværfaglige team vil i starten af dit forløb, tage stilling til, om der er behov for at indkalde dig og dine pårørende til et samarbejdsmøde. Ved samarbejdsmødet drøfter vi dine mål og forventninger til forløbet og teamets faglige vurderinger af dine muligheder og ressourcer. Mødet munder ud i opsætning af mål og delmål for rehabiliteringsopholdet.
Der er afsat 30 minutter til mødet, og det foregår i et mødelokale.
Hvis dine pårørende ikke har mulighed for at deltage fysisk i mødet, kan de deltage via et videolink eller telefon.
Der skrives referat, som kan ses i patientjournalen, og du får udleveret en skriftlig kopi.
Statusmøder
Ved længerevarende indlæggelsesforløb vil det tværfaglige team holde løbende statusmøder. Her gøres status på, hvordan det går med at opnå de aftalte mål og delmål. Der skrives referat, som kan ses i patientjournalen, og du får et mundtligt referat.
Medbring gode sko, tøj og toiletsager.
Det vil være en stor fordel, hvis dine pårørende sørger for, at du har godt fodtøj. F.eks. træningssko eller sandaler med hælkappe, som sidder ordentligt fast på foden og har en stabil sål. Medbring ligeledes praktisk tøj samt toiletsager. Afdelingen har en vaskemaskine, som du må benytte.
Vi beder dig undlade at bruge parfume og spraydeodorant af hensyn til medpatienter og personale med allergi.
Du vil have brug at slappe af og adsprede dig med det, der betyder noget for dig f.eks.: bøger, strikketøj, IPAD (du kan tilgå sygehusets wi-fi), egen avis, etc.
Efter samråd med lægen kan du evt. få time-orlov fra afdelingen f.eks. til at køre en tur med besøgende.
Gør opmærksom på din egen medicin
Hvis du medbringer egen medicin, skal vi informeres om det, og lave aftale om brugen. Hvis du tager medicin, som vi ikke umiddelbart har i afdelingen, vil vi være nødsaget til at anvende din egen.
Besøgende er velkomne
Dine besøgende er altid velkomne. De skal respektere ro på sengestuerne kl. 12.00-14.00 samt 18.00-19.00, da mange af vore patienter har behov for hvil. Benyt spisestuen, opholdsstuen eller sygehusets forhal til besøg i disse tidsrum.
Blomster
Du må gerne have afskårne blomster i vase, men ikke potteplanter, da jord udgør en infektionsrisiko.
Du skal selv passe dine blomster eller bede dine pårørende hjælpe hermed.
Aftal opkald til afdelingen indbyrdes
Dine pårørende må gerne ringe og høre til dig og din situation, hvis du har givet lov til, at personalet må udtale sig til dem. Vi vil dog bede jer i familien træffe aftale om, hvem der ringer, så kun én af dine pårørende ringer per dag. Han eller hun bedes ringe i tidsrummet: 12.30-14.30 eller 18.30-20.30.
Udskrivelse
Hvis du har behov for hjælpemidler eller ændringer i din bolig, når du kommer hjem, kan vi kontakte din kommune efter aftale med dig.
I samarbejde med dig, dine pårørende og din kommune vurderer vi behovet for hjemmesygepleje og hjemmepleje.
I enkelte tilfælde ønsker kommunen et udskrivningsmøde med dig, dine pårørende og repræsentanter for det tværfaglige team. Det er din kommune, der beslutter, hvilken hjælp du kan få, efter udskrivelsen herfra.
Genoptræningsplan
Har du brug for træning, efter du er blevet udskrevet, udarbejder vi en genoptræningsplan, som vil blive gennemgået med dig. Planen sendes til din kommune og din praktiserende læge. Genoptræningen overtages af kommunen efter denne plan i et samarbejde med dig.
Din journal
Du har ret til at læse din journal og få den gennemgået af en læge. Du kan altid se din journal på hjemmesidenhttps://www.sundhed.dkved at logge ind med MitID.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at spørge på afdelingen, ligesom dine pårørende gerne må kontakte os.