Forskningskuber

ForskningsKUBER er et vækstprogram, der har til formål at understøtte hospitalets kliniske forskning og udvikle forskningsmiljøer, som har potentiale til at markere hospitalet fagligt både nationalt og internationalt. Læs mere om programmet her, og find vejledning til, hvordan du søger om at komme i betragtning til støtte.

Målet med at introducere ForskningsKUBER er at give en saltvandsindsprøjtning til et inkubationsmiljø, som forsker inden for et aktuelt område, der vurderes at kunne skabe et klart klinisk outcome og værdi for klinisk behandling, patienter og samfund.

Forskningsvækstprogrammet med udvælgelse af ForskningsKUBER læner sig op ad SUND VISION 2030 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – som blev præsenteret med udgangen af 2020. I valget af ForskningsKUBER vil der således blive set på, hvorledes disse kan være med til at understøtte det tætte samarbejde mellem Aalborg Universitetshospital og SUND.

Kuberne tildeles finansiering fra en central pulje på Aalborg Universitetshospital.

ForskningsKUBER ved Aalborg UH

REPAIR - Jagten på kræftcellernes akilleshæl

ForskningsKUBEN REPAIR, omhandler datadrevet personlig medicin - altså at bruge massive kliniske data til at finde matchet mellem de specifikke variationer i en kræftsvulst og den rigtige medicin.

Læs mere

FOCUS - Den gode sygepleje

Forskningskuben FOCUS vil kortlægge forekomsten af og årsager til Missed Nursing Care samt udvikle interventioner, der kan styrke kvaliteten i sygeplejen.

Læs mere

INPAIN - Individualized pain treatment in patients with chronic pancreatitis

ForskningsKUBEN INPAIN har til formål at udvikle en højteknologisk platform, som på blot 10-20 minutter kan lave en komplet evaluering af patientens smertesystem særligt målrettet patienter med kronisk bugspytkirtelbetændelse.

(Mere information følger)

NGDx - Next Generation Diagnostics

ForskningsKUBEN NGDx tager udgangspunkt i blodbaseret diagnostik med afsæt i ekstracellulære vesikler. Målet er et screeningsværktøj til tidlig opsporing af tyktarmskræft samt identifikation af risici for fedmekomplikationer.

(Mere information følger)

KONTAKT

Mette Mulvad Mortensen

Chefkonsulent

Telefon

97 66 13 05

Mail

mmm@rn.dk

SUND VISION 2030

Forskningsvækstprogrammet med udvælgelse af ForskningsKUBER skal ses i tæt sammenhæng med SUND VISION 2030 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – som blev præsenteret med udgangen af 2020, og hvor målsætningen er at blive førende inden for digital health og kendt for læger og ingeniører, der finder løsninger sammen. I valget af ForskningsKUBER vil der blive set på, hvorledes disse kan være med til at sikre denne ambition.

SUND VISION 2030