Ph.d.-forsvar ved Jorne Lionel Biccler

Fredag den 15. marts forsvarer cand.scient. Jorne Biccler fra Hæmatologisk forskningsafsnit sin ph.d.-afhandling om statistiske og maskinlæringsmetoder til dynamisk forudsigelse af prognose ved hæmatologiske sygdomme.

Jorne BicclerLymfomer er kræft i blodsystemet. Udsigterne for nyligt diagnosticerede patienter varierer fra fremragende til kritisk og er stærkt afhængig af subtypen og sygdomsfasen. 

I øjeblikket er stadieinddelingen af disse patienter ofte baseret på simple scores, der blev konstrueret ved hjælp af mindre gode statistiske teknikker. 

En væsentlig del af Jorne Bicclers ph.d-afhandling beskriver det tab af information, der opstår som følge af brugen af disse forsimplede scoringer og foreslår nye alternativer.

Ud over at være afhængig af sygdomsstadiet og subtype, forbedres overlevelsesudsigterne for disse patienter også, hvis patienterne overlever den kritiske periode efter deres første diagnose. 

For eksempel viser Jorne Bicclers studie, at for unge Hodgkin-lymfompatienter er, at hvis de efter en to-årig periode ikke har haft tilbagefald af deres sygdom, er deres risiko for at dø den samme som baggrundsbefolkningen.

Tid og sted

Fredag den 15. marts, kl. 14.00 i auditoriet i Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15, Aalborg. Alle interesserede er velkommen. Efter forsvaret afholdes en reception.

Vejledere og bedømmelsesudvalg

Vejledere

  • Tarec C. El-Galaly, Professor, Aalborg University
  • Martin Bøgsted, Professor, Aalborg University
  • Mats Jerkemand, Professor, Lund University
  • Peter de Nully Brown, MD, Copenhagen University Hospital 

Bedømmelsesudvalg

  • Søren Paaske Johnsen, Professor, Aalborg University
  • Mette Nørgaard, Professor, Aarhus University
  • Paul C. Lambert, Professor, University of Leicester

Opdateret