Tiltrædelsesforelæsninger ved Marianne Tang Severinsen og Tarec Christoffer El-Galaly

Fredag den 22. april afholder Tarec Christoffer El-Galaly og Marianne Tang Severinsen, Hæmatologisk Afdeling tiltrædelsesforelæsninger i forbindelse med deres udnævnelse til kliniske professorer i hæmatologi.

Marianne Tang Severinsen og Tarec Christoffer El-GalalyTarec Christoffer El-Galaly blev pr. 1. januar 2021 udpeget til klinisk professor ved Aalborg Universitet og Hæmtologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital. Hans primære forskningsinteresse er real-world evidence og epidemiologi indenfor lymfekræft. Det primære fokus har været udvikling af prognostiske modeller, herunder maskinlæring og værktøjer til beslutningsstøtte, stadieinddeling og opfølgning af lymfekræft med fokus på sygdomsmonitorering og sentoxicitet. Flere af disse studier har været praksisændrende nationalt og internationalt, heriblandt for, hvordan patienter med lymfekræft undersøges før behandling og følges efter behandling. Hæmatologisk Afdeling er i dag blandt de førende internationalt inden for real-world evidence ved lymfekræft. Professoratet er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

I sin tiltrædelsesforelæsning vil Tarec Christoffer El-Galaly gennemgå, hvordan epidemiologiske studier og real-world data kan bruges til at forbedre og effektvisere diagnose, prognose, stadieinddeling og håndtering af sene komplikationer i forbindelse med lymfekræft.

Marianne Tang Severinsen blev ansat som professor i hæmatologi ved Klinisk Institut og Hæmatologisk Afdeling pr. 1. juni 2021. Som forsker har hun stået i spidsen for en række kliniske forsøg inden for de myeloide hæmatologiske kræftsygdomme samt gennemført epidemiologiske forskningsprojekter med fokus på trombose og leukæmi. I 2019 overtog Marianne Tang Severinsen ansvaret for ”relaps-projektet” efter sin forgænger. Relaps-projektet har bidraget til, at afdelingen nu er dybt involveret i udviklingen af personlig medicin.

I sin tiltrædelsesforelæsning vil Marianne Tang Severinsen sætte fokus på livsstilsfaktorer og genetiks betydning for prognose og behandling af veneblodpropper, leukæmi og andre myeloide former for blodkræft, samt hvordan klinik, forskning og uddannelse hænger sammen.

Tid og sted

Tiltrædelsesforelæsningerne afholdes fredag den 22. april kl. 13.00 til ca. 15.00  i Auditorium A, Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15. Efter tiltrædelsesforelæsningerne vil der være en reception. Alle interesserede er velkomne.

 

 

Opdateret