Forskningens Hus 2.0 - Fremtidens forskningsstøtte

Forskningens Hus havde mandag inviteret eksterne samarbejdspartnere og interessenter til en samskabelsesworkshop om de fremtidige visioner for sundhedsvidenskabelig forskningsstøtte i Region Nordjylland.

Aalborg Universitetshospital har nu ca. 400 lægestuderende, tæt på 50 professorer og ca. 20 adjungerede internationale professorer tilknyttet. Siden 2013, hvor Aalborg Universitet fik egen lægeskole, er antallet af forskere steget støt og samarbejdet med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet rækker ud i alle specialer.

Et stor forskningsinstitution kræver den rette forskningsunderstøttelse. Derfor havde Forskningens Hus den 22. juni inviteret eksterne samarbejdspartnere og interessenter til en samskabelsesworkshop om de fremtidige visioner for sundhedsvidenskabelig forskningsstøtte i Region Nordjylland. Ved workshoppen deltog repræsentanter fra Aalborg Kommune, UCN, Den Præhospitale Virksomhed, Regional Udvikling, NOVI, Business Aalborg, Psykiatrien, Aalborg Universitet, Region Nordjyllands direktion samt Aalborg Universitetshospital. 

Workshoppen blev rammesat af Rambøll, der sammen med Forskningens Hus arbejder på en analyse af de potentielle samarbejdsflader og synergimuligheder, der ligger i at tænke tværgående sundhedsvidenskabelig forskningsstøtte mellem relevante nordjyske institutioner.         

- Der er ingen tvivl om, at vi kan blive endnu bedre til at invitere verden ind i Forskningens Hus og samarbejde mere på tværs med de nordjyske forskningsaktive institutioner om udvikling af sundhedsløsninger. Der har vi fortsat et uforløst potentiale, siger forskningschef Søren Pihlkjær Hjortshøj. 

Ved workshoppen havde deltagerne mulighed for at byde ind med deres perspektiver og idéer i forhold til højkvalitetsfaciliteter til forskningsunderstøttelse, der fra deres organisationer kunne være relevant at trække på. 

- Nu har vi samlet viden fra interne og eksterne aktører i forhold til at afdække behovet for forskningsstøtte i form af datahåndtering, fundraising med videre, og der er ingen tvivl om, at det vil stige i løbet af de kommende år i takt med, at vi som universitetshospital styrkes som forskningsinstitution, siger Søren Pihlkjlær Hjortshøj og fortsætter:

- Det er ikke nok med teknisk bistand til forskning. Vi har også en stor forpligtelse til at sikre frugtbare rammer for, at forskere og studerende kan interagere med omverdenen og danne netværk på tværs af fagligheder og forskningsdiscipliner. Det tager jeg bestemt til mig, så vi kan skabe Forskningens Hus 2.0 med de bedste rum og rammer for en innovativ forskningskultur i det nye hospitalsbyggeri. 

Workshoppen den 22. juni indgår som en del af Forskningens Hus klargøring af forskningsorganisationen til ibrugtagning af det nye universitetshospital og sikring af effektive rammer for forskningsstøtte i det nye hospital. 

Forskningens Hus

På workshoppen gav inviterede samarbejdspartnere og interessenter input til, hvordan forskningsstøtten ved Aalborg UH bedst kan understøtte de fremtidige behov. (Foto: Privat)

Opdateret