Inspiration til dig
THAI-INSPIRERET LINSERISOTTOPLANTEBASERET |
|||||||||
N Æ R I N G S I N D H O L D | |||||||||
PR. 100 G | PR. PORTION (183 G) | ||||||||
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
168 KCAL 9,2 G 13,5 G 7,7 G |
|
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
307,4 KCAL 16,8 G 24,7 G 14,1 G |
|||||
INGREDIENSERTil ca. 4 portioner
8 dl vand 7 g grøntsagsbouillon 15 g portobello svampe 15 g champignon, brune 10 g løg 2 fed hvidløg 9 g ingefær, rod 15 g karrypasta 2 stilke koriander 50 g risottoris 1 dl hvidvin 3 tsk. citronsaft 1 dl kokosmælk 70 g Plant Mate Granulate 60 g Oatly 13% 40 g plantebaseret "ost" 30 g Smørbar Blok, Naturli' 2 g frisk koriander (til pynt)
|
FREMGANGSMÅDE1. Kog linser med vand og grøntsagsbouillon. 2. Fjern jord fra svampe, og skær dem i tern. 3. Skær løg i tern. 4. Svits grøntsagerne. 5. Hak hvidløg fint. 6. Tilsæt hvidløg, ingefær, karrypasta, 2 stilke koriander og ris, når grøntsagerne er ved at være gyldne. 7. Tilsæt hvidvin og citronsaft og lad det simre i 5 min. 8. Tilsæt linser og lidt af væsken derfra lidt ad gangen. 9. Tilsæt kokosmælk. 10. Tilsæt Plant Mate Granulat og lad det koge yderligere 10-15 min. 11. Tilsæt Oatly og plantebaseret "ost". 12. Smag til med salt og peber. 13. Lad det simre til let cremet konsistens. 14. Pynt med frisk koriander.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og Ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
|
||||||||