Alfabetisk oversigt over specialer på Aalborg Universitetshospital. Klik på et speciale for at se tilhørende afsnit. Bemærk, at de er placeret på en række forskellige adresser.
Se afsnit og ambulatorier på vores forskellige lokaliteter:
Aalborg, Syd
Aalborg, Nord
Thisted
Farsø
Hobro
Se komplet liste
Her finder du en række informationer som er relevante for forskellige grupper af sundhedsfaglige.
Aalborg Universitetshospital giver uddannelse i samtlige sundhedsfaglige spor. Dette og kompetenceudvikling er en grundlæggende forudsætning for, at hospitalet kan rekruttere og varetage sine opgaver.
På Aalborg Universitetshospital er forskning en del af vores hverdag og noget, som er tæt forbundet med det kliniske arbejde. Vores aktive og inspirerende forskningsmiljøer skaber hver dag ny og opsigtsvækkende viden. Viden som kan gøre en forskel på hospitalsafdelinger verden over.
Klinisk Genetisk Afdeling (KGA) hører under Klinik Diagnostik. Vi er et tværgående speciale, der omfatter udredning af og rådgivning om arvelige sygdomme og tilstande hos patienter og deres familier. Afdelingens læger deltager i en række multidisciplinære teams og yder kollegial rådgivning vedrørende genetiske problemstillinger.
Som læge på afdelingen er der mulighed for at se et bredt udsnit af genetiske problemstillinger. Uddannelseslæger har selvstændig ambulatoriefunktion og deltager i tværfaglige konferencer. Afdelingen har tæt samarbejde med Afsnit for Molekylærdiagnostik, og uddannelseslæger oplæres her i laboratorierelaterede opgaver og deltager i svarafgivelse på molekylærgenetiske analyser.
Uddannelseslæger har forvagtsfunktion i dagtid.
Vi uddanner tre nye speciallæger pr. 5 år, og afdelingen har i gennemsnit 2 introduktionslæger pr. år. Stillinger slås op på sundhedsjob.dk. Stillinger tilstræbes opslået pr. 1. marts eller 1. september.
Du kan læse mere om speciallægeuddannelsen i klinisk genetik i målbeskrivelsen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Afdelingen vægter et godt uddannelsesmiljø og har blik for differentieret læring.
Supervision er en integreret del af det daglige arbejde.
Afdelingen vægter forskning højt og understøtter yngre lægers deltagelse i denne. Pr. 2017 har afdelingen oprettet et Sansegenetisk Forsknings- og Videnscenter.
Nye medarbejdere modtages med åbenhed og et grundigt introduktionsprogram.
Fold alle ud Fold alle sammen
Afdelingen beskæftiger i dag:
Vi modtager årligt omkring 2500 henvisninger.
Afdelingen er placeret i gode fysiske rammer på Aalborg Universitetshospital Nord, Ladegårdsgade 5, (3.-5. sal), 9000 Aalborg.
Vi er en mindre afdeling med gode muligheder for fleksibel arbejdstid og indflydelse på tilrettelæggelsen af arbejdsdagen. Der er forvagt i dagtiden fra kl. 08.00-15.00 alle hverdage.