3-timersmøder

3-timersmødet er en unik mulighed for, at hospitalets uddannelseslæger kan påvirke og forbedre egen uddannelse og hverdag - og medvirke til kontinuerligt at forbedre speciallægeuddannelsen ved Aalborg Universitetshospital.

Det Postgraduate Uddannelsesudvalg (DPU) har derfor indstillet - og Hospitalsledelsen har efterfølgende besluttet - at der igen i 2024 skal afvikles 3-timersmøder på de enkelte afdelinger for alle uddannelseslæger: 

  1. Deltagelse er obligatorisk for læger i klinisk basisuddannelse, introduktionsuddannelse og hoveduddannelse. Andre læger, fx vikarer og afdelingslæger, kan deltage. Beslutning herom træffes af afdelingsledelsen. 
  2. Det er op til den enkelte afdelingsledelse at afgøre, hvorledes mødet ”finansieres” (i dagarbejdstiden, betalt deltagelse uden for arbejdstid eller som afspadsering). 

Emnet for mødet 2024 er:

Det psykologisk trygge arbejdsfællesskab

  • Hvordan kan vi understøtte et trygt uddannelsesmiljø, samtidig med at vi understøtter læring og kompetenceopnåelse i et system med høje krav og højt tempo?
  • Hvad gør vi allerede, og hvad kan vi gøre bedre?

Derudover skal der følges op på initiativerne fra 2023.

 

Deadlines

Cheflæger og uddannelsesansvarlige overlæger opfordres til at støtte UKYL’erne i at få afholdt 3-timersmødet senest 1. maj 2024. Det er vigtigt, at alle læger informeres om mødet i egen afdeling, samt at arbejdet tilrettelægges således, at der gives frihed (også fra kalder) til deltagelse i mødet.

Det understreges, at 3-timersmødet bør følges op af et møde, hvor problemstillinger og handleplan diskuteres i et større forum med de seniore læger – ideelt set ved det efterfølgende tirsdagsmorgenmøde i afdelingen. Efterfølgende udarbejdes en kommenteret handlingsplan af den uddannelsesansvarlige overlæge sammen med den uddannelseskoordinerende yngre læge og cheflægen.

Bemærk, at deadline for den samlede indrapportering er 1. juni 2024.

 

Formål med 3-timersmøder

Formålet med 3-timersmøderne er at give uddannelseslægerne mulighed for i fællesskab at sætte ord på og konkret planlægge, hvad de kan gøre for at løfte kvaliteten af egen uddannelse. Møderne skal desuden medvirke til at give et billede af den aktuelle kvalitet i uddannelsen ved Aalborg Universitetshospital.

De enkelte uddannelsesledelser forventes at udarbejde handleplaner på baggrund af de forslag til kvalitetsudvikling, der bliver fremsat ved møderne.

Udgangspunktet for 3-timersmøderne skal være mødedeltagernes positive oplevelser, idet intentionen bag metoden er, at ændringer gennemføres på baggrund af noget aktuelt fungerende.

Opdateret