Inden du bliver opereret, får du lagt et drop, som giver dig væske gennem et plastikrør i håndryggen (venflon).
Operationen foregår i den form for narkose, der kaldes rus. Det betyder, at du vil få sove- og smertestillende medicin i droppet. Medicinen bevirker, at du blunder under operationen, men selv trækker vejret. Under operationen vil vi derfor kunne vække dig og tale med dig.
Ved operationen lægger vi en silikoneklods ind gennem skjoldbrusken, så det lammede stemmebånd skubbes ind mod midten. Det vil resultere i, at stemmebåndene har lettere ved at mødes, når du taler og hoster.
Under operationen beder vi dig om at tale. På den måde sikrer vi os, at klodsen har den rigtige størrelse og sidder korrekt. Vi kontrollerer klodsens placering ved en kikkertundersøgelse, hvor vi fører en tynd kikkert ind gennem dit ene næsebor og ned i svælget og struben. Denne undersøgelse kaldes også for fiberlaryngoskopi.
Under operationen vil du få en dosis antibiotika i droppet.
Nogle patienter vil det første døgn efter operationen have en lille slange (et dræn) gennem huden. Slangen er forbundet til en lille flaske, som opsamler eventuel væske fra såret.
Efter operationen bliver du kørt til Opvågningen, hvor du bliver observeret, indtil du er frisk nok til at blive kørt til Neuro-, Hoved- og Halskirurgisk Sengeafsnit (NHH) på 7. sal, hvor du skal være indlagt det første døgn.
Har du det godt efter operationen, bliver du udskrevet næste dag.
| Tegningen illustrerer, hvordan den lammede stemmelæbe skubbes ind mod midten af struben ved hjælp af silikoneklodsen, der sættes ind i skjoldbrusken. Silikoneklodsen holder sidenhen stemmelæben stabilt på plads – også når du fx hoster. |