Dit forløb i Ambulatorium for Bevægeforstyrrelser
-
Et forløb i Ambulatorium for Bevægeforstyrrelser er et tilbud til dig, der har symptomer på bevægeforstyrrelser som følge af sygdom i hjernen.
Forløbet indeholder undersøgelser, behandling, opfølgning på din sygdom, samtale samt støtte og vejledning i at leve med en bevægeforstyrrelse.
Hvis du har en bevægeforstyrrelse, tilbyder vi dig rådgivning og eventuelt behandling. Vi behandler fx:
- Parkinsons sygdom
- Atypisk parkinsonisme
- Ufrivillige bevægelser
- Rystelser.
Formålet med tilbuddet er:
- at give dig større viden om din sygdom
- at vejlede og støtte dig og dine pårørende i livet med en kronisk sygdom
- at følge din sygdomsudvikling
- at følge eventuel behandling.
I forløbet vil du blive indkaldt til ambulante besøg hos os på adressen:
Ambulatorium for Bevægeforstyrrelser
Ladegårdsgade 5, 8. etage,
Aalborg Universitetshospital, Nord.
Ved hvert besøg kommer du til samtale og undersøgelse hos en læge og/eller en sygeplejerske afhængigt af dit individuelle forløb.
Skriv dine spørgsmål ned, og tag eventuelt en pårørende med
Det vil være en god idé, at du forbereder dig til hvert besøg ved at overveje og skrive de problemstillinger ned, det er mest relevant for dig at tale om.
Det er desuden en fordel, hvis du har en pårørende med til besøgene, så I er flere om at lytte og stille spørgsmål.
Undersøg eventuelt, om du har ret til befordring
Du kan undersøge, om du er berettiget til befordring eller befordringsgodtgørelse i forbindelse med forløbet. Se mere påhttps://rn.dk/patientbefordring.
- Ved infektion. Hvis du får symptomer på en infektion, fx urinvejsinfektion og feber, skal du henvende dig hos din praktiserende læge.
- Ved nye symptomer. Hvis du oplever nye symptomer, har problemer vedrørende din behandling eller er i tvivl om, hvorvidt symptomer skyldes sygdommen, er du velkommen til at kontakte os. Ofte kan det dog være en fordel, først at kontakte din praktiserende læge, hjemmesygeplejerske eller din demenskoordinator, hvis du har sådanne tilknyttet. Hurtig forværring af parkinsonsymptomer indenfor dage til uger, kan ofte skyldes infektion, hvorfor det er en god idé at få målt infektionstal og få lave urinstix ved praktiserende læge inden kontakt hertil.
- Receptfornyelse. Receptfornyelse skal ske ved praktiserende læge, medmindre det drejer sig om medicin, som vi har udskrevet til dig. Henvend dig mindst 1 uge før, du løber tør for medicin.
Vil du vide mere om bevægeforstyrrelser, anbefaler vi, at du besøger hjemmesiden:https://parkinsons.dk