Behandling af kronisk migræne med Aimovig
-
-
Vi lærer dig at bruge injektionspennen
Aimovig er injektioner, der skal indsprøjtes i hudens fedtlag én gang om måneden via en injektionspen. Den første Aimovig-dosis gives i ambulatoriet, hvor du vil blive oplært grundigt i at anvende pennen af en hovedpinesygeplejerske. Herefter vil du selv være klar at indsprøjte Aimovig derhjemme. Aimovig kan gives i en dosis på 70 mg eller 140 mg. Startdosis er 70 mg.
Det vil svie/spænde en smule i huden under indsprøjtning, som varer cirka 5 sekunder.
Til den første behandling skal du forvente et tidsforbrug på cirka 1 time, fordi vi også gennemgår injektionsteknik, opbevaring af medicin og mulige bivirkninger.
-
Fortæl os, hvis du får blodfortyndende behandling
Giv os besked, når du kommer, hvis du er i blodfortyndende behandling, da der i så fald kan opstå større blå mærker under behandlingen.
Registrér dine anfald til de kommende besøg
Vi gennemgår effekten af behandlingen ved hvert besøg i ambulatoriet. Derfor er det vigtigt, du registrerer dine anfald i en hovedpinekalender.
Sådan virker Aimovig
Aimovig indeholder det aktive stof erenumab, der er et såkaldt mononuklealt antistof - et antistof, der i forvejen dannes af vores immunforsvar.
Det menes, at Aimovig binder sig til GRCP- receptoren og derved blokerer den. CGRP (calcitonin-gen-relateret-peptid) er et molekyle, der dannes i vores nervesystem. Det forårsager nogle af symptomerne på migræne
-
Mød til de aftalte kontroller
Du skal møde til kontrol og medicinudlevering hver 3. måned hos sygeplejersken. Behandlingen stoppes, hvis der ikke er tilfredsstillende reduktion af hovedpinen efter 3 måneder. I forbindelse med disse besøg skal du udfylde skemaer om blandt andet effekten af behandlingen. Efter 6 måneders behandling skal du møde til kontrol hver 6. måned.
Før hovedpinedagbog under behandlingen
Du skal udfylde hovedpinekalender, så længe du er i behandling med Aimovig. Det er vigtigt, at du medbringer kalenderen, hver gang du kommer til konsultation. Hvis du ikke medbringer kalenderen, kan vi ikke udlevere medicinen til dig.
De første 6 måneder skal du udfylde kalenderen dagligt. Herefter skal du kun udfylde kalenderen den sidste måned før næste besøg (cirka måned 6 efter sidste besøg). Du skal dog også udfylde hovedpinekalender i perioder, hvor du holder pause med behandlingen.
Hvad angår registrering i pausen, så begynd at registrere, når du tager den sidste sprøjte, det vil sige måned 5 efter sidste besøg, og fortsæt den efterfølgende måned, hvor der er behandlingspause, det vil sige måned 6 efter sidste besøg. Du skal altså både registrere måneden før pausen, og når du holder pause.
Du skal holde pause med Aimovig i 1 måned for hvert 1½ år, du har været i behandling, for at sikre, at du fortsat har behov for behandlingen.
-
Du må ikke få behandling, hvis du er gravid eller ammer, eller hvis du er overfølsom overfor erenumab.
-
Bivirkningerne af behandlingen er som regel få og beskedne.
- Der kan forekomme en hævelse under huden omkring indstiksstedet, men den forsvinder i løbet af få timer. Nogle bliver lidt ømme, mens andre får en varmefornemmelse under huden.
- Forstoppelse.
- Kløe.
- Muskelkramper.
-
Har du spørgsmål til behandlingen, eller har du brug for at ændre din tid, er du velkommen til at kontakte os. Du kan følge din journal påwww.sundhed.dk.
Neurologisk Ambulatorium,
Hovedpineambulatoriet
Sygeplejersker:
Tlf. 97 66 22 58 eller
Tlf. 97 66 09 73
Vi træffes bedst: Man – fredag 8.00 – 12.00