Hindeløsning i graviditetsuge 40
Hindeløsning tilbydes til de gravide, der kommer til jordemoderkonsultation efter terminsdatoen. Det er frivilligt og helt dit eget valg, om du ønsker hindeløsning.
-
Hindeløsning tilbydes til de gravide, der kommer til jordemoderkonsultation efter terminsdatoen. Det er frivilligt og helt dit eget valg, om du ønsker hindeløsning.
-
Studier viser, at chancen for, at fødslen går i gang inden uge 41+5, øges med cirka 20% ved hindeløsning. Det betyder, at 1 ud af 5 kvinder, der får hindeløsning, vil opleve at fødslen går i gang tidligere end ellers. For de øvrige 4 kvinder gælder, at hindeløsningen ikke sætter fødslen i gang tidligere end ellers.
Fordelen ved hindeløsning er, at nogle kvinder undgår en medicinsk igangsættelse af fødslen.
-
Jordemoderen tilbyder dig hindeløsning, når du kommer til jordemoderkonsultation efter din terminsdato. Du kan muligvis også blive tilbudt hindeløsning, hvis du er til undersøgelse og ultralydsskanning på hospitalet omkring uge 41+3.
Hindeløsning foretages i forbindelse med en vaginalundersøgelse, hvor jordemoderen med sin pegefinger via livmoderhalskanalen løsner fosterhinderne fra livmodervæggen. Hindeløsningen kan fremme produktionen af fødselshormonet prostaglandin og føre til modning af livmoderhalsen.
Medbring et lille håndklæde
Vi arbejder for at gøre vores afdeling mere bæredygtig. Vi beder dig medbringe et lille håndklæde, hvis du ønsker hindeløsning. På den måde undgår vi brug af engangsunderlag.
Hvis hindeløsning ikke er muligt
Hos nogle kvinder er livmoderhalskanalen lukket, og det er ikke muligt at løsne fosterhinderne.
Hvis det er tilfældet, kan jordemoderen tilbyde at massere området omkring livmoderhalsen, hvilket også kan frigøre hormoner.
Der er dog ingen grund til bekymring, hvis livmoderhalskanalen er lukket. Hos mange kvinder går fødslen alligevel i gang, når kroppen er klar, selvom livmoderhals-kanalen er lukket ved det sidste jordemoderbesøg.
-
Ubehag, mens hindeløsningen foretages
Jordemoderen fører 1-2 fingre ind i livmoderhalskanalen. Det kan medføre ubehag, mens hindeløsningen foretages.
Pletblødning
Det er normalt med små pletblødninger 1-2 døgn efter hindeløsningen. Har du vedvarende, frisk blødning, hvor du har brug for at bruge hygiejnebind, bør du kontakte Fødemodtagelsen.
Plukkeveer
Det er normalt at have plukkeveer og tyngefornemmelse efter hindeløsning, dog uden at fødslen er rigtigt i gang. Er du i tvivl, om fødslen er gået i gang, kan du tage tid på veerne og eventuelt kontakte Fødemodtagelsen.
-
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Aalborg Jordemodercenter
Tlf. 97 66 28 28
Vi træffes bedst:
Mandag 8.00 – 14.00
Tirsdag – torsdag 8.00 – 16.30
Fødemodtagelsen
Tlf. 97 66 31 08