Læs altid varedeklarationen
Når en fødevare indeholder et allergen, skal det fremgå af ingredienslisten. Det gælder både færdigpakkede fødevarer og ikke-færdigpakkede fødevarer fra caféer, bagere, delikatesseforretninger, kantiner og restauranter. Ordet æg vil derfor altid være fremhævet i varedeklarationen.
Hvis der i et produkt er anvendt et tilsætningsstof, fx E322 = lecitin, står der ’æggelecitin E322’ eller ’lecitin E322 (æg)’. Lysozym E1105 er udvundet af æg, og det skal stå i forbindelse med E-nummeret. Latinske navne for æg (albumin, ovalbumin, ovomucoid)
anvendes sjældent, men kan ligeledes stå ved æg i varedeklarationen.
’Spor af æg’ betyder, at maden måske har været i kontakt med æg under fremstillingen.
Allergenet (æg) kan være fremhævet med STORE bogstaver, fed skrift, med farve, i kursiv eller med understregning.
Det er vigtigt, at du læser ingredienslisten, hver gang du handler, da producenterne kan have ændret på indholdet i varen.