Sådan foregår et hjemmebesøg, Hobro
Formålet med denne pjece er at give dig informationer om, hvad et hjemmebesøg er.
Opdateret
Aalborg Universitetshospital
Formålet med denne pjece er at give dig informationer om, hvad et hjemmebesøg er.
Formålet med denne pjece er at give dig informationer om, hvad et hjemmebesøg er.
Et hjemmebesøg er et besøg i dit hjem, hvor vi gerne vil afklare, hvilke hjælpemidler der skal til, for at du kan blive udskrevet fra hospitalet og komme hjem.
Terapeuten planlægger besøget og deltager sammen med dig og en repræsentant fra kommunen, fx hjemmeplejen. Du må gerne have et familiemedlem eller en anden pårørende med til mødet.
I løbet af hjemmebesøget beder vi dig om at gå rundt i dit hjem. Brug dine gangredskaber, hvis du plejer at gå rundt med dem. Hvis du bruger kørestol eller rollator, vil vi sammen vurdere, om dine dørtrin skal fjernes. I løbet af besøget ser vi også på, om du kan komme ind og ud af din seng, om du kan benytte dit toilet, og om du har en god hvileplads i stuen.
Vi vurderer sammen, om du har brug for hjælpemidler eller ændringer i din bolig, men det er dig, der beslutter, om du vil have dem.
Hjemmebesøget varer cirka 1 time. Bagefter bliver du kørt tilbage til hospitalet sammen med terapeuten.
Hvis din sygdom giver dig et permanent behov for hjælpemidler og ændringer i din bolig, skal du ansøge i hjemkommunen. Visse små hjælpemidler skal du selv betale, fx gribetang og støttegreb.
Hvis dit behov for hjælpemidler og ændringer i boligen er midlertidigt, kan du låne rekvisitterne på hospitalet.
Det er dit eget ansvar at anskaffe midlertidige hjælpemidler, som ikke indgår som en del af genoptræningen på hospitalet eller i kommunen, eller som er en del af din behandling.
Et midlertidigt hjælpemiddel kan eksempelvis være albuestokke til brug i forbindelse med en hævet ankel efter en mindre sportsskade, hvor der ikke er behov for efterfølgende genoptræning.
Du er velkommen til at forhøre dig på hospitalsafdelingen om, hvor der er mulighed for at købe eller leje midlertidige hjælpemidler.
Fysio- og Ergoterapiafdelingen, Hobro Tlf. 97 65 23 09 |
Opdateret