Midlertidig skinne på benet
Du har fået en gipsskinne på benet. Det er en midlertidig behandling, som skal afløses af en egentlig gipsbandage rundt om benet, når hævelsen er forsvundet.
Gipsskinnen er først tør et par dage efter, du har fået den på. Du bør derfor passe ekstra godt på den i det første døgn.
Gipsen må ikke blive våd. Når du skal i bad, kan du beskytte gipsen med en stor plasticpose, der tapes godt til foroven. Pas også på i regnvejr.
Du må ikke støtte på gipsen. Hvis du gør det, kan den knække.
Du skal desuden være opmærksom på:
Det er vigtigt, at du mange gange om dagen bevæger de led, der ikke er i gips. Det er for at holde dem smidige og undgå, at de bliver stive. Bøj i hoften og eventuelt i knæet. Stræk og bøj tæerne.
Hævelse betragtes som vand, der løber ned i benet. Dels skal du undgå, at det løber derned, dels skal vandet have mulighed for at løbe derfra igen.
Derfor er det vigtigt:
Det kan klø og gøre ondt i benet, men det er normalt. Det kan lindre smerterne, hvis du er omhyggelig med at holde benet opad.
Du kan også tage smertestillende håndkøbsmedicin, fx paracetamol. Du må tage 1-2 tabletter ad gangen, højst 3-4 gange i døgnet. Ved børn skal der bruges børnedosis.
Smerterne aftager gradvist, men de kan vare op til flere måneder.
Hvis smerterne trods ovennævnte behandling mod forventning tiltager og har en stærk karakter, skal du kontakte os.
Når hævelsen er forsvundet, skal du undersøges igen, og du får lagt gipsbandage på. Du får tilsendt en tid til dette. På turen herind skal du sidde med benet opad for at undgå, at det hæver igen.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.