Undersøgelse og behandling af forkammerflimren (atrieflimmer)
Forkammerflimren (atrieflimmer) er en af de hyppigste former for hjerterytmeforstyrrelser. Ved atrieflimren er hjertets normale sammentrækning sat ud af funktion. Den normale sammentrækning styres af den såkaldte sinusknude, som via elektriske impulser sikrer ensartede sammentrækninger af hjertets forkamre.
Ved forkammerflimren opstår der impulser forskellige steder i forkamrene uden for sinusknuden, som giver en række hurtige og uregelmæssige sammentrækninger af forkamrene. Forkammerflimren forekommer enten som anfald eller som en vedvarende tilstand i hjertet.
Forkammerflimren – årsag og symptomer Årsag Årsagen til forkammerflimren kan være sygdomme i hjertets klapper, følgetilstande efter en blodprop, forhøjet blodtryk og forhøjet stofskifte. Det er dog kun hos en mindre del af alle patienter, man finder en forklaring på atrieflimren. Symptomer Det hyppigste symptom er fornemmelsen af hurtig og uregelmæssig hjertebanken, men også træthed, åndenød og nedsat kondition eller ubehag i brystet. Mange personer med forkammerflimren oplever dog ingen symptomer. |