Fornem pris til professor Henrik Vorum

Professor og overlæge ved Øjenafdelingen Henrik Vorum har modtaget Synoptik-Fondens Pris for sin forskning i øjensundhed. Prisen blev overrakt i forbindelse med fondens årsseminar, søndag den 6. november.

Henrik Vorum modtager Synoptik-fondens Pris 2022
Henrik Vorum med Synoptik-Fondens pris 2022, overrakt af fondens formand Jørgen Kjergaard Madsen. Foto: Privat.

Prisen, der lyder på 100.000 kr., uddeles hvert år til en eller flere personer, der har ydet en særlig fremragende indsats inden for optikkens, optometriens og oftalmologiens faglige felt – eller tilgrænsende områder. Og i år gik prisen altså til professor Henrik Vorum.

- Henrik Vorum får prisen ikke kun for sin store indsats i forskningen i øjets sygdomme, men lige så meget for sin indsats i form af inspiration, vejledning og oplæring af nye kollegaer – en indsats vi alle er helt afhængige af, hvis forskningen og behandlingen på øjenområdet fortsat skal udvikles, lød det fra Synoptik-Fondens formand Jørgen Kjergaard Madsen, da han begrundede valget af årets prismodtager.

Henrik Vorum står bag en omfattende produktion af forskningsartikler. Blandt andet har han udviklet en svinemodel til eksperimentelle studier af venøs og arteriel okklusion i nethinden på molekylært niveau, og han har udført kliniske, epidemiologiske registerforskningsstudier af arterielle og venøse okklusioner i patienters øjne. 

Han har desuden forsket i anvendelse, udvikling og vurdering af matematiske modeller og algoritmer til brug ved avanceret billeddiagnostisk vurdering af diabetisk retinopati, glaukom mv.
I forbindelse med overrækkelsen holdt Henrik Vorum et foredrag med titlen: "Fra Molekylær til Klinisk Oftalmologi - Fortid, Nutid og Fremtid".

Om Synoptik-Fonden

Synoptik-Fonden er en erhvervsdrivende fond med et erhvervsmæssigt og et almennyttigt formål inden for det brede syns- og øjenfaglige felt. Fonden yder økonomisk støtte til uddannelse og forskning inden for optik, optometri, oftalmologi og bredere fagområder, hvor syn og øjne indgår. 

Opdateret