Nyt vækstprogram for forskningsmiljøer

Har du en idé til et nyt forskningsprojekt med et enestående potentiale, og brænder du for tværgående og interdisciplinært samarbejde? Så har du mulighed for at ansøge om at blive en del af de første to ForskningsKUBER med støtte fra Aalborg UH.
På Aalborg Universitetshospital lancerer vi nu konceptet ForskningsKUBER. ForskningsKUBER er et vækstprogram, der har til formål at understøtte hospitalets ambition om at fremme den kliniske forskning og udvikle forskningsmiljøer, som har potentiale til at markere hospitalet fagligt både nationalt og internationalt.

Det betyder, at der i løbet af 2021 vil blive udvalgt to forskningsprojekter, som benævnes ForskningsKUBER. Kuberne tildeles finansiering fra en central pulje på Aalborg Universitetshospital. Målet er at give en saltvandsindsprøjtning til et inkubationsmiljø, som forsker inden for et aktuelt område, der vurderes at kunne skabe et klart klinisk outcome og værdi for klinisk behandling, patienter og samfund.

- Det er rigtig glædeligt, at vi er nået hertil i processen med tilblivelsen af ForskningsKUBERNE. Med ForskningsKUBERNE har vi mulighed for at ledsage ambitionerne om at styrke forskningsindsatsen med start-midler, der kan hjælpe lovende forskningsområder på vej, så vi i fremtiden får en endnu bredere pallette af forskning, som kan markere hospitalet på den nationale og internationale forskerscene, siger lægefaglig direktør, Michal Braüner Schmidt.

Interesserede forskere kan ansøge om at blive en del af forskningsvækstprogrammet via et call, som offentliggøres på PersonaleNet og via nyhedsbrevet Forskningsnyt og som sendes ud til relevante aktører i organisationen medio marts. De indkomne ansøgere vil derefter blive vurderet af styregruppen, der består af Hospitalsledelsen, dekan, institutleder og forskningschef. Styregruppen bistås af et panel sammensat af relevante nationale forskere. De endelige ForskningsKUBER vil planmæssigt kunne offentliggøres i løbet af efteråret 2021.

Tværfaglighed prioriteres højt

Forskningsvækstprogrammet med udvælgelse af ForskningsKUBER skal ses i tæt sammenhæng med SUND VISION 2030 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – som blev præsenteret med udgangen af 2020, o g hvor målsætningen er at blive førende inden for digital health og kendt for læger og ingeniører, der finder løsninger sammen. I valget af ForskningsKUBER vil der således blive set på, hvorledes disse kan være med til at sikre denne ambition.

- Der er ingen tvivl om, at det lønner sig med et forskningsstøtteprogram, der investerer i forskningsmæssige inkubationsmiljøer. Nu bliver det interessant at se hvilke bud på projekter, der meldes ind fra de forskellige områder, siger konstitueret forskningschef Henrik Nielsen.

ForskningsKUBERNE tildeles startkapital svarende til 1-2 mio. kr. pr. år i en afgrænset periode, og der udarbejdes en performancekontrakt for hver kube for så vidt angår funding og publicering mv.

Opdateret