Du har som led i din behandling fået anlagt en såkaldt Sarmiento-bandage.
Bandagen er lavet af glasfiber, og formet så den passer til netop dit ben/din fod.
Lægen giver dig besked om, hvor meget og hvor længe du skal bruge bandagen: om du skal bruge den hele døgnet, eller om du eventuelt kun skal bruge den om dagen eller om natten.
Lægen fortæller dig også, om du må støtte med bandagen på. Hvis du må støtte med bandagen på, får du udleveret en sål med velcrobånd til at montere på foden. Du kan muligvis også bruge dine egne sandaler eller sko, hvis disse kan lukkes med snørebånd eller velcro.
Sådan bruger du bandagen
Stram bandagen efter behov
Bandagen skal sidde tæt til benet/foden, dog uden at stramme eller skave.
Hvis bandagen bliver løs, skal du stramme den til med velcrobåndene. Dit ben/din fod kan være hævet, når vi anlægger bandagen, og dine muskler kan svinde lidt, mens du har bandagen på. Stram derfor bandagen til, efterhånden som hævelsen aftager, og benet bliver tyndere.
Brug strømpe under bandagen
Det er mest behageligt at bruge en strømpe under bandagen, fordi strømpen beskytter huden under den tætte bandage. Desuden kan du skifte og vaske strømpen, så bandagen ikke kommer til at lugte.
|
|
Bandagen er formet præcist til dit ben/din fod, og du kan stramme den med velcrobånd.
|
|
|
På bagsiden af bandagen har vi klippet et kileformet stykke ud, så du kan stramme bandagen med velcrobåndene. Det er i øvrigt mest behageligt og praktisk, hvis du bruger strømpe under bandagen.
|
Pas på, at bandagen ikke bliver våd
Hvis lægen har givet lov til det, kan du bade uden bandagen.
Hvis du bader med bandagen på, er det vigtigt, at du beskytter den med en plasticpose, så den ikke bliver våd. Skulle den alligevel blive våd, kan du tørre den let med en føntørrer.
Kontakt og mere viden
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.