Du skal have foretaget en sen abort. En sen abort er defineret som en abort i perioden mellem svangerskabsuge 12+0 dage og svangerskabsuge 21+6 dage.
Efter aborten skal der drages omsorg for fosteret. Derfor skal du/I beslutte, hvordan det skal foregå. Måske har du/I taget beslutningen – måske har du/I brug for at tænke over det. Den endelige beslutning kan vente op til 4 uger.
Fosteret kan navngives, men ikke døbes. Såfremt du/I ønsker at fosteret skal navngives, kan kirkekontoret efterfølgende kontaktes.
Disse muligheder har du/i
Der er følgende muligheder for at drage omsorg for fosteret.
Du/I sørger selv for almindelige begravelse
Fosteret kan begraves i gravsted eller på en særlig plads på kirkegården; de ukendtes grav. Begravelsen skal normalt finde sted inden for 8 dage.
Teknisk betegnes det som en nedgravning, men rettighederne er de samme, som ved en begravelse. Det vil sige, at du/I kan få udbetalt begravelseshjælp fra kommunen, og du/I kan tage kontakt til bedemand og præst, hvis du/I ønsker det. Præsten kan sige nej til at medvirke. Sker det, kan du/I altid tage kontakt til en anden præst.
Du/I lader hospitalet sørge for nedgravning
Fosteret opbevares i hospitalets kapel. Hvis du/I ikke efter senest 4 uger har meddelt, hvad der skal ske med fosteret, sørger hospitalet for, at fosteret bliver gravet ned i fællesgrav på Almen Kirkegård. Du/I vil ikke blive kontaktet yderligere.
Der er ingen ceremoni i forbindelse med nedgravningen. Udgifterne betales af hospitalet. Nedgravningen registreres hos kirkegårdsmyndighederne, og du/I vil altid kunne få oplysninger om stedet ved henvendelse på kirkegårdskontoret.
Når du/I har truffet et valg
Når du/I har truffet et valg, skal du/I give besked til personalet på fødegangen.
Samtale
6-8 uger efter aborten tilbydes du/I en samtale med en af afdelingens læger. Tidspunktet for samtalen får du i e-Boks.
Kontakt og mere viden
Har du/I spørgsmål eller brug for at tale mulighederne igennem, inden du/I træffer beslutningen, er du/I velkommen til at kontakte os.