Aalborg Sygehus tilbyder flere kræftoperationer

For at sikre kræftpatienterne rettidig behandling, vil universitetshospitalet i Aalborg nu tilbyde 2 ekstra lungekræftoperationer og 1 ekstra operation for kræft i spiserøret om ugen samt 2 ekstra operationer for kræft i bugspytkirtlen pr. måned.

Samme højtspecialiserede niveau som de andre universitetshospitaler

Beslutningen sker efter, at det er kommet frem, at flere sygehuse og regioner ikke kan overholde ventetiderne på disse typer operationer. 

På Aalborg Sygehus er ventetiden for kræft i bugspytkirtlen kort. Sygehuset har en max ventetid på 14 hverdage fra beslutning til operation, og 75 procent af patienterne opereres inden syv hverdage. Operation på universitetshospitalet i Aalborg er på samme højtspecialiserede niveau som på landets øvrige universitetshospitaler. 

Kan flytte godartede operationer til andre sygehuse

- Vi kan udvide antallet af operationer ved at udnytte vore samlede ressourcer i regionen lidt anderledes. Vi har mulighed for at flytte nogle af de godartede operationer til f.eks. vores afdeling i Hobro og inddrage nogle af de andre sygehuse i regionen til ikke-akutte patienter, siger ledende overlæge Per Gandrup, Kirurgisk Gastroenterologisk (mave-tarmkirurgisk) Afdeling, der tager sig af operationerne i bugspytkirtlen. 

På lungekræftområdet har Aalborg Sygehus ligeledes kort ventetid. Alle patienter opereres i øjeblikket inden for 14 dage, fra det tidspunkt patienten har accepteret operationen. 

Har netop fået ledig operationskapacitet

- Det er blevet muligt for os at tage flere operationer ind her fra årsskiftet. Vi har netop har overstået en ombygningsfase, hvor vi har lånt vore operationsstuer ud til andre specialer. Desuden har vi fået ledig operationskapacitet, efter at Region Midt har hjemtaget en række hjertepatienter, siger ledende overlæge Jan Jesper Andreasen, Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling, hvor lungekræftoperationerne finder sted. 

Operation for kræft i spiserøret foretages af de to ovennævnte afdelinger i fællesskab. 

Aalborg Sygehus tilbyder desuden ophold på sygehusets patienthotel til 1-2 pårørende, sådan at patienter fra andre regioner kan få den bedst mulige oplevelse ved at skulle opereres langt væk hjemmefra.

Opdateret