Sådan bruger de arven i Farsø

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

En gårdejer fra Farsø-kanten efterlod tidligere i år en million kroner til Aalborg Universitetshospital, Farsø. Nu er det besluttet, hvad arven skal bruges til.

Hvordan bruger man bedst en million kroner, som man ikke havde regnet med? Det er den herlige udfordring, som personalet på Aalborg Universitetshospital, Farsø, i den senere tid har haft mulighed for at komme med bud på. Millionen er en arv fra en taknemlig patient, der hele livet boede få kilometer fra Farsø.

Ledelsen i Farsø besluttede hurtigt, at alle ansatte skulle have mulighed for at komme med forslag til, hvordan de mange, rare penge skulle bruges, og de mange forslag blev samlet til en bruttoliste. Og det var bestemt ikke forslag, der manglede, så der var forslag til meget mere end en million. Derfor satte en koordinerende gruppe, bestående af samtlige ledere på hospitalsafsnittet, sig ned for at vælge blandt de mange gode forslag.

- Vi lagde til grund for vores valg, at pengene ikke skulle bruges til typiske driftsopgaver, men til noget ekstraordinært. Og så skulle pengene bruges på noget, der skaber glæde for både patienter, pårørende og personale. Jeg synes, at vi er kommet frem til nogle gode valg, og jeg er sikker på, at de fem projekter vil bringe masser af glæde fremover for alle, der færdes på hospitalsafsnittet. Og så er jeg meget taknemmelig over, at en borger donerer så mange penge til os, siger afsnitsledende sygeplejerske og formand for koordineringsgruppen, Mette Berntsen.

Sådan skal pengene bruges:

Renovering af Forhallen: 250.000 kr.
Forhallen er ansigtet udadtil, og fremover vil afhentning af patienter primært blive fra forhallen. Møblementet i forhallen skal også kunne anvendes af f.eks. nyopererede hoftepatienter, som har specielle behov.

Renovering af gårdhaver og grønne områder ud til Højgaardsvej: 500.000 kr.
Gårdhaverne ved Ortopædkirurgisk, Medicinsk og Palliativ afdeling bruges af både patienter, pårørende og personale. Samtidig har mange patienter udsigt til haverne fra stuerne, og efter en renovering vil indlagte patienter have meget mere glæde af udsigten. Haverne blev etableret for over 20 år siden, og er meget tilgroede og ufremkommelige for patienterne. De grønne områder ud til Højgaardsvej er ansigtet udadtil.

TV (informationsskærme) til venterum: 75.000 kr.
En blanding af nyhedsstof fra medieverdenen og servicemeddelelser til patienter og pårørende, hvor personalet kan lægge forskellig information på.

Personalearrangement – aften-/trivsel-/temaarrangement: 50.000 kr.
Personalet efterlyser arrangement for personalet på hele sygehuset.

Belysning med farvegengivelse i endoskopistuen: 60.000 kr.
Personalet arbejder hele dage i endoskopistuen, hvor belysningen har stor betydning arbejdsmiljømæssigt.

De sidste 65.000 kroner er i første omgang en buffer, hvis et af projekterne bliver dyrere end forventet.

Opdateret