Aalborg UH ansætter ledende overlæge til Klinisk Farmakologi

Pr. 1. september har Aalborg Universitetshospital ansat Birgitte Klindt Poulsen som ledende overlæge i Klinisk Farmakologisk Enhed.

Birgitte Klindt Poulsen er 49 år og uddannet speciallæge i Klinisk Farmakologi siden 2008.

Hun kommer fra en stilling som overlæge på Klinisk Farmakologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital. Samtidig har hun siden 2009 fungeret som daglig leder af Klinisk Farmakologisk Enhed på Aalborg Universitetshospital, hvor hun således er fuldtidsansat som ledende overlæge fra 1. september. Herudover er hun klinisk lektor ved Det Sundhedsvidenskabelig Fakultet, Aalborg Universitet.

- Det er stort, at vi får en ledende overlæge til Klinisk Farmakologisk Enhed. Birgitte Klindt Poulsen kan med sin høje faglighed, store integritet og veludviklede samarbejdsevner løfte specialet på Aalborg Universitetshospital og i Region Nordjylland, siger lægefaglig direktør Morten Noreng.

En leder med brede samarbejdsflader

Birgitte Klindt Poulsen kommer i sin stilling til at have store samarbejdsflader med andre specialer, faggrupper og sektorer i arbejdet med at rådgive og vejlede om lægemidler i hele regionen for at fremme en rationel, sikker og økonomisk medicinanvendelse.

Her kommer Birgitte Klindt Poulsens erfaring med at samarbejde på tværs i spil. Erfaring hun har fra flere tillidshverv, heriblandt som medlem af Medicinrådet (udpeget af regionerne), Det Rådgivende Udvalg for Medicin under Styrelsen for Patientsikkerhed og Det Tværregionale Forum for Koordinering af Medicin m.fl. Birgitte Klindt Poulsen vil da også fortsætte arbejdet i disse råd og grupper.

Specielt arbejdet i det nationale medicinråd er vigtigt for Birgitte Klindt Poulsen, da prioritering på et fagligt grundlag et vigtigt. Også arbejdet i det Tværregionale Forum skal passes.

- Videndeling på tværs af regionerne giver en rigtig god mulighed for at følge med i, hvad der foregår på området, samt udveksle ideer og koordinere indsatser. Det giver indflydelse og anledning til at fortælle, hvad vi kan i Nordjylland, hvor vi faktisk kan rigtig meget, siger hun.

Fokus på rekruttering, uddannelse og forskning

Birgitte Klindt Poulsen vil i sin nye stilling som ledende overlæge lægge kræfter i bl.a. monitorering af lægemiddelforbrug, men også rekruttering, uddannelse og forskning får ekstra opmærksomhed:

- Med tiden skal vi have opbygget en stab af fastansatte speciallæger samt flere uddannelseslæger i enheden. Samtidig skal vi arbejde endnu mere med uddannelse bl.a. af de medicinstuderende. Vi vil også tilbyde et brush-up-kursus til nyuddannede læger om fornuftig brug af medicin, håndtering af bivirkninger, overdosering, forgiftning etc., siger Birgitte Klindt Poulsen og fortsætter:

- Vi skal også på sigt udbygge den service, vi giver til de kliniske afdelinger omkring medicinering af komplekse patienter, ligesom vi gerne vil have forskning op at stå i samarbejde med nogle af de rigtig gode forskningsmiljøer, der er på hospitalet.

Og så glæder Birgitte Klindt Poulsen sig til at være en mere nærværende leder:

- Jeg glæder mig til at være mere nærværende og være mere leder, fordi jeg 100% kan fokusere på enheden i Region Nordjylland. Jeg har selv været med til at bygge enheden op fra bunden i 2009, og jeg vil gerne blive ved med at dyrke det gode arbejdsmiljø, vi har nu. Vi har nogle meget dygtige folk, som kan arbejde sammen og virkelig fungere som en enhed. Det skal vi pleje. Og det kræver mere ledelsestid, som jeg nu har fået muligheden for at få, siger hun.

Foto: Line Bloch Klostergaard, Aalborg Universitetshospital.

Opdateret