Ny forskningschef og leder af Klinisk Institut

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Ny forskningschef og leder af Klinisk Institut vil udbygge samarbejdet mellem Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet.

45-årige Søren Pihlkjær Hjortshøj, ph.d. og ledende overlæge på Kardiologisk Afdeling på Aalborg Universi-tetshospital, tiltræder den 1. september 2015 som forskningschef ved Aalborg Universitetshospital og leder af Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet. 

"Jeg ser frem til at bidrage til den meget positive udvikling som Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet er inde i. Antallet af videnskabelige publikationer er stigende, og vi skal stile endnu højere. Jeg er optaget af at udvikle forskningen inden for alle specialer på hospitalet og udbygge samarbejdsrelationerne med universitetets øvrige fagmiljøer. Blandt andet inden for det medicotekniske og telemedicinske område, som Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på universitetet er stærkt indenfor", siger Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Søren Pihlkjær Hjortshøj er speciallæge i hjertemedicin og intern medicin, og har i tre år været ledende overlæge på Kardiologisk Afdeling. Han har i de senere år primært beskæftiget sig med hjertets rytmeforstyrrelser i klinikken, i forskning og i undervisning af universitetets medicinstuderende. 

"I foråret fik vi øget optaget af medicinstuderende på Aalborg Universitet til 100 om året. Det er en stor succes. Der ligger en vigtig opgave i fortsat at yde klinisk og forskningsbaseret undervisning af høj kvalitet til de studerende. Jeg vil arbejde for at udvikle vores stab af dygtige og engagerede undervisere, så vi kan bidrage til, at rekrutteringen af læger til Region Nordjylland forbedres de kommende år", fortæller Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Organisatorisk tæft og fremragende networker

Aalborg Universitetshospital og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet ser frem til at byde Søren Pihlkjær Hjortshøj velkommen i ledelsen af de to organisationer.

"Jeg ser frem til at arbejde sammen med Søren Pihlkjær Hjortshøj i den nye funktion. Vi kender ham som en leder med mange kvaliteter og ikke mindst for at være både hurtigt og strategisk tænkende og med stor arbejdskapacitet. Søren er den helt rette person til at sikre det fortsatte gode og tætte samarbejde mellem universitet og hospital – og det er netop de talenter, jobbet kalder på", fortæller Jens Ole Skov, direktør på Aalborg Universitetshospital.

På Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, er dekan Lars Hvilsted Rasmussen helt enig:
"Vi får en erfaren og dygtig leder i Søren Pihlkjær Hjortshøj. En leder, der har stort kendskab til hospitalets organisering og ledelse, og som besidder organisatorisk tæft, hvilket er vigtigt i stillingen som forskningschef og institutleder, hvor han arbejder sammen med alle forskningsafdelinger. Herudover er han en fremragende networker både nationalt og internationalt, der skal stå i spidsen for at øge samarbejds- og forskningsprojekter mellem hospitalet og universitetet samt med internationale forskningsmiljøer", fortæller Lars Hvilsted Rasmussen, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Kontakt
Ledende overlæge på Kardiologisk Afdeling, Søren Pihlkjær Hjortshøj, tlf.: 4260 3024
Dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, Lars Hvilsted Rasmussen, tlf.: 2010 5837
Direktør på Aalborg Universitetshospital, Jens Ole Skov tlf.: 9966 1300

Opdateret