Sygeplejersker overtager visitation

Fra i dag 30. marts er det rutinerede sygeplejersker, der tager telefonen, når de praktiserende læger ringer for at indlægge patienter til medicinsk behandling på Aalborg Universitetshospital. Det sparer tid for de praktiserende læger, der nu får én indgang til hospitalet.

Samtidig overgår den medicinske visitation til AMK-Vagtcentralen hos Det Præhospitale Beredskab i Region Nordjylland. Det skal sikre, at patienterne indlægges de rigtige steder og afsnittene bliver varslet, så de er klar til at tage imod patienterne.

»Indtil i dag skulle de praktiserende læger først ringe til en lægelig visitator og derefter til AMK-Vagtcentralen for at bestille transport. Nu samler vi det hele i én opringning og én indgang,« siger Jan Lindberg, der er chef for AMK – Vagtcentralen.

Med overgangen koncentrerer man ligeledes opgaven hos færre personer for at kunne give en mere ensartet service over for de praktiserende læger.

»Den lægefaglige visitation har ligget på rigtig mange hænder – måske 40-50 forskellige læger. Det betyder, at du ikke har visitation ret tit. Nu samler vi i stedet opgaven hos 18-20 sygeplejersker, der i forvejen er vant til at tale med praktiserende læger og som får et enormt ejerskab til opgaven,« fortæller viceklinikchef Hanne Hartmann, Klinik Medicin.

Overleveringen betyder altså også, at der bliver frigjort lægeressourcer til andre opgaver. Der vil dog fortsat være lægefaglig backup inden for alle medicinske specialer, hvis der skulle blive behov for det.

Opdateret