Nyt diabetestilbud i Farsø

Siden september 2014 har borgere i Himmerland måttet søge mod Aalborg for at blive behandlet for sukkersyge og andre stofskiftesygdomme, men nu er der oprettet et nyt ambulatorium i Farsø.
Hver torsdag og hver femte tirsdag vil overlæge Tina Schou Andersen fremover være til stede på Aalborg Universitetshospital, Farsø.

»Det betyder, at vi kan følge patienter med stofskiftesygdomme og særligt diabetes i Himmerland hyppigere. De har i en periode været henvist til behandling i Aalborg, men nu rykker vi altså behandlingen tættere på dem igen,« siger Tina Schou Andersen, der er endokrinolog og kommer fra en lignende stilling på Regionshospitalet Viborg.

Ud over Tina vil der altid være en reservelæge til stede i ambulatoriet også, så det bliver muligt at tilbyde samme ambulatoriekapacitet som tidligere.

Kan også nedbringe ventetid i Aalborg
Der er i øjeblikket omkring otte måneders ventetid i Aalborg for nyanviste stofskiftepatienter. Derfor kan det også komme på tale at henvise patienter fra Aalborg til Farsø, så de hurtigere kan komme i behandling.

»Jeg er meget glad for, at det er gået så hurtigt med at rekruttere en overlæge og etablere et bedre tilbud til borgerne i Himmerland – og at vi samtidig opnår en bedre fleksibilitet for de borgere i den nordlige del af regionen, der gerne vil køre lidt længere for at komme hurtigere til,« siger ledende overlæge i Endokrinologi, Poul Erik Jakobsen.

Opdateret