Nordjyske nyrepatienter gav pris til afdeling

Nyremedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital har fået et fortjent skulderklap. De har netop fået overrakt Patienternes Pris 2015.

Patienternes Pris 2015 til Nyremedinsk AfdelingGlade prismodtagere i Nyremedicinsk Afdeling, flankeret af blandt andre Jens Ibsen, formand for patientinddragelsesudvalget i Region Nordjylland og regionsrådsformand Ulla Astman. Foto: Louise Aamann, Foto/AV, Aalborg Universitetshospital.


De forskellige afdelinger på de nordjyske sygehuse og Psykiatrien havde modtaget 321 indstillinger fra patienter og pårørende, og ud fra de mange indstillinger havde Patientinddragelsesudvalget i regionen udvalgt Nyremedicinsk Afdeling som årets modtager af prisen.

Det var formanden for Patientinddragelsesudvalget, Jens Ibsen, der overrakte prisen, som i år blev uddelt for sjette gang.

- Sjældent er det tilfredsheden, der kommer frem i medierne, men vi tror på de gode eksemplers betydning og derfor er vores motto, at tilfredsheden skal frem. Vi var enige om at pege på Nyremedicinsk Afdeling som årets prismodtager.

I indstillingerne har patienterne blandt andet fremhævet fællesskab, tryghed, et højt serviceniveau, teamwork, fornemt samarbejde på de enkelte afsnit, intet er overladt til tilfældighederne, gode patientforløb, der bliver lyttet til patienten og at man bliver mødt som menneske.

Ikke kun et nummer i rækken
Netop det patientnære blev fremhævet af regionsrådsformand Ulla Astman i hendes tale til en afdeling, hvor eksempelvis dialysepatienter har deres gang på afdelingen i årevis.

- For jer som personale betyder de langvarige patientkontakter, at I kommer til at kende jeres patienter rigtig godt. Jeg ved, at I følger med i deres liv, også i livet uden for hospitalet, og det sætter patienterne stor pris på. I ser dem som mennesker og ikke kun som patienter eller et nummer i rækken, og det har flere af indstillingerne haft fokus på. Og I kan være stolte af at modtage det, som jeg betegner som årets vigtigste pris.

Stolte af prisen
Den ledende overlæge, Niels Henrik Buus, modtog prisen på vegne af afdelingen.

- Vi er ret stolte af prisen, og vi bliver meget berørte af al den ros, som vi har modtaget. Patienter med nyresygdomme er ofte en overset gruppe, hvor de allermest berørte er på afdelingen flere gange ugentligt. Derfor er det altafgørende, at vi har et godt samarbejde med patienter og pårørende. Vi håber også, at vi fremover fortsat kan levere gode patientforløb.

Patienternes Pris består af et maleri udvalgt af Patientinddragelsesudvalget, denne gang maleriet ”Erindring” af Anita Houvenaeghel, samt 25.000 kr.

Yderligere oplysninger
Tre øvrige indstillede var med i opløbet om at få prisen:
Hæmatologisk Afdeling, Onkologisk Afdeling og Urologisk Afdeling – alle Aalborg Universitetshospital.

Blandt de i alt 321 indstillinger var der desuden mange positive tilkendegivelser til de små sygehuse, men der er indstillinger til alle sygehuse og Psykiatrien. Indstillingsudvalget vil gerne fremhæve Fertilitetsklinikken og Håndkirurgisk afsnit i Dronninglund og Øjenklinikken i Thisted, og de har noteret sig, at udenlandske læger får en del roser med på vejen.

Opdateret