Patienthotellet flytter ind på sygehuset

Den ældre gule murstensbygning på Sygehus Syd-området huser fremover Patienthotellet, der får 27 værelser, egen restaurant og udvider åbningstiden.

Giver bedre kvalitet for patienter og afdelinger

Sygehus’ patienthotel har indtil nu været beliggende på Hotel Chagall på Vesterbro i Aalborgs centrum. Af hensyn til samarbejdet med sygehusets afdelinger flytter hotellet nu ind på sygehusgrunden. 

- Vi har været glade for samarbejdet med Hotel Chagall, hvor vi har lært meget om, hvad det vil sige at være hotel, men tilbagemeldinger fra sygehusets afdelinger går på, at sygehuset har større gavn af, at vi ligger tættere på og det har vi taget konsekvensen af, siger hotelchef Elsebeth Bols, Patienthotellet, som sammen med sit personale tager imod patienterne i de nye omgivelser fra mandag den 26. november. 

En gennemgang af de indlagte patienter sidste år viste, at man kunne give patienterne bedre kvalitet i behandlingen og samtidig spare på de dyre sengepladser på selve sygehuset ved at udnytte Patienthotellet bedre – i form af at etablere det på en af sygehusets egne matrikler. 

Patienter taget med på råd

Det nye patienthotel har 27 værelser til patienter og pårørende (som bor på samme værelse). Desuden bliver der mindst fem pårørendeværelser i en anden bygning på området. 

Hotellets værelser er bl.a. blevet indrettet i samarbejde med patienter, som har haft mulighed for at se og kommenterer et prøveværelse på det nye patienthotel: 

- Patienterne er kommet med flere gode og praktiske ideer til indretning og udsmykning, og vi glæder os meget til at byde dem og deres pårørende velkommen i de nye omgivelser, siger Elsebeth Bols. 

Barselspatienterne rykker i første omgang med ind på Patienthotellet på Afsnit Syd – indtil der forventeligt midt i 2013 etableres et Barselshotel på Afsnit Nord. Og allerede nu er der lavet aftaler om, at flere patientgrupper kan benytte det nye Patienthotel. Det drejer sig om bestemte patientgrupper fra Neurokirurgisk afdeling, Øre-Næse- Halsafdelingen, Kardiologisk Afdeling og Ortopædkirurgisk Afdeling. 

Regionsrådsformand Ulla Astman indvier det nye patienthotel mandag den 3. december. Åbningsreception finder sted kl. 14 -16. 

Pressen er velkommen til at deltage i receptionen eller besøge Patienthotellet forinden.

Opdateret