Jordemoder tildelt forskerpris

Jordemoder Laura Kjær Jacobsen er tildelt Hanne Kjærgaards forskerspirepris i forbindelse med forskningsprojektet "Hvordan påvirker medicinsk igangsat fødsel fødendes smerter og selvbillede?". Projektet indgår i forskningsprogrammet: Patienten i Front – Forskning i Centrum.

Laura Kjær Jacobsen 

Laura  er ansat som jordemoder ved Aalborg Universitetshospitals fødegang, hvor hun med opbakning fra Forskningsenheden for Klinisk Sygepleje, sin ledelse og jordemoderkolleger, er ansvarlig for forskningsprojektet.

Se video af prisoverrækkelsen

Formålet med undersøgelsen er primært at kortlægge fødendes smerter i forbindelse med medicinsk igangsatte fødsler, sammenlignet med smerteoplevelsen ved fødsler, der starter spontant. Sekundært at undersøge om fødselsoplevelsen hos de kvinder, hvis fødsel sættes i gang medicinsk, har en betydning for deres syn på sig selv. Den primære del af undersøgelsen foretages imens fødslen forløber.

Laura Kjær Jacobsen, der har en bachelor i jordemoderkundskab og års erfaring fra praksis, har i december 2014 modtaget Hanne Kjærgaards forskerspirepris - en anerkendelse der uddeles af Jordmoderforeningen på 300-års jubilæet for forordningen for jordemødre. Kriterierne for valget af prismodtager var, at prismodtagerens forskningsprojekt var præget af ordentlighed, samt at det satte jordemoderfagligt fokus på kvinden i centrum.

Laura Kjær Jacobsen håber, at prisen kan være med til at sætte fokus på de muligheder, der er for at udføre forskning blandt jordemødre uden videreuddannelse på baggrund af den markante regionale opbakning. Hun fortæller, at det for hende både er inspirerende og udfordrende og føles tilfredsstillende at bidrage til at give gravide og fødende kvinder "en stemme" gennem forskning med et jordemoderfagligt perspektiv.

Opdateret