Gratis foredrag ved hospitalspræst Christian Busch

Tirsdag den 6. december kan du komme til gratis foredrag ved hospitalspræst Christian Busch. Foredraget handler om de eksistentielle overvejelser, der kan følge af mødet med traumatiske begivenheder, alvorlig sygdom og tab af nærtstående.

Foredraget har titlen "Når livet er på spil - eksistentielle og åndelige overvejelser i forbindelse med alvorlig sygdom og er arrangeret af PIPS - Patientforeningen for Intensive Patienter, Pårørende og Sundhedspersonale.

I mødet med alvorlig sygdom, traumatiske begivenheder eller tab af nærtstående oplever mange mennesker et "eksistentielt chok", der kan forandre opfattelsen af tilværelsens værdier.

Foredraget vil beskæftige sig med hvilken betydning sygdom og traumatiske begivenheder og tab af nærtstående kan have for eksistentielle overvejelser og tro. Sjælesorg er omsorg for sjælen. Sjælesorg er at hjælpe et menneske, der har mistet forståelsen af sit liv, til en ny forståelse med livet.

En del mennesker, der får livstruende sygdom, oplever, at følelsen af usårlighed, af kontrol over kroppen og livet, krakelerer. Når det sker, reagerer en del mennesker med uro og angst. Det fører måske til overvejelser over "Hvorfor lige mig?", "Dør jeg?", "Hvad har jeg gjort, siden jeg er blevet ramt af sygdom?", "Er det min egen skyld, og hvad er meningen?".

Foredraget vil undersøge, hvordan mennesker taler om disse spørgsmål, og hvordan menneskers overvejelser varierer afhængigt af deres livssyn.

Program

Kl. 16.00-16.10:
Introduktion og kort om PIPS  v. Professor, overlæge Bodil Steen Rasmussen

Kl. 16.10-17.00:
Når livet er på spil v. Hospitalspræst Christian Busch

Kl. 17.00-17.15:
Pause. Kaffe og småkager

Kl. 17.15-17.45:
Spørgsmål og dialog med Christian Busch

Kl. 17.45-18.00
Patientforeningen v. overlæge Stanley Jensen

Tilmelding er nødvendig

Der er plads til 80 personer i auditoriet i Forsknignens Hus. Derfor er tilmelding nødvendig. Du kan tilmelde dig via kontaktformularen på vores hjemmeside www.pips.nu eller pips@pips.nu. Tildeling af pladser vil ske efter først til mølle-princippet
(skriv ønskede antal pladser)

Der bliver sendt besked til alle, som tilmelder sig, om der er plads - så ingen møder op forgæves.

Foredraget finder sted i Auditoriet, Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15, 9000 Aalborg.

Download invitationen som PDF-fil

Opdateret